Cukijada trih kunfini pokraj podzemnog kraljevstva

Igre pokraj jame Feštinsko kraljevstvo
Igre pokraj jame Feštinsko kraljevstvo

Tradicionalna "Cukijada trih kunfini" održala se prekjučer po osmi put u selu Feštini iznad jame Feštinsko kraljevstvo nedaleko Žminja.

Tradicionalan je to susret polaznika dječjih vrtića Žminja, Barbana i Svetvinčenta koji se održava na tromeđi triju starih komuna koja se smjestila upravo pokraj sve popularnijeg "podzemnog kraljevstva". Djeca vođena odgajateljicama okupila su se oko 10.30 sati na livadi ispred spilje, a zatim su tijelima tvoreći brojku osam, obilježavajući tako osmi susret, napravili zajedničku fotografiju za dugo sjećanje. Uslijedio je uzbudljiv trenutak dolaska Tete Jeseni koja je uz pomoć domaćina Alda i Mirjane Orbanić podigla prigodnu zastavu s čime je službeno otvorena Cukijada.

Nakon razgleda špilje krenula su sportska natjecanja, a mališani su se okušali u štafeti s cukima, prenošenju cuka iz košare u košaru i sličnim igrama koji uključuju ovo tipično jesensko povrće. Druženje je potrajalo sve do 15 sati kada su mali sudionici umorni, ali puni dojmova krenuli kućama. (A. D.)


Podijeli: Facebook Twiter