Civilno društvo - jedan od temelja razvoja naših zajednica

Velik interes za prethodne Info dane (N. LAZAREVIĆ)
Velik interes za prethodne Info dane (N. LAZAREVIĆ)

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva i ove godine, ponedjeljka do četvrtka, od 13. do 16. ožujka, održat će Info dane za organizacije civilnog društva. Info dani namijenjeni su svim organizacijama civilnog društva, javnim i privatnim ustanovama, jedinicama lokalne i regionalne uprave i samouprave, te ostalim zainteresiranima, a cilj im je informiranje o aktualnim temama i novostima iz područja civilnog društva, edukacijama te stvaranje partnerstva i novih razvojnih prilika.

Prezentacije, radionice i edukacije

- Ove godine za udruge smo pripremili okrugli stol "Civilno društvo – jedan od temelja razvoja naših zajednica", početničku edukaciju za udruge "ABCda", jedan čitav dan posvećen društvenom poduzetništvu koji će uključiti i primjere dobre prakse te dan posvećen projektnim mogućnostima za obrazovne ustanove i udruge. Kroz prezentacije, radionice i edukacije, Info dani 2017 donijet će ponešto za svakoga, najavili su iz Zaklade.

Ovogodišnji Info dani započinju u ponedjeljak, u 17 sati, u Dnevnom boravku Rojca gdje će se održati okrugli stol Civilno društvo – jedan od temelja razvoja naših zajednica, te prezentacija dostupnih natječaja za udruge. U utorak će se, od 16 sati, u Studentskom centru Pula održati početnička edukacija za udruge ABCda s temama Zašto udruge? na kojoj će se saznati svrha, zadaće i razlika između udruga i poduzeća; potom sve o osnivanju udruga, njihovim temeljnim aktima, zakonima, pravima i obavezama; kao i financijskom poslovanju udruga, odnosno o obavezama predsjednika i tajnika udruga. Naredna tema bit će Od ideje do projekta (proračun projekata i udruga), te Pregled mogućnosti financiranja aktivnosti udruga.

Financijska stabilnost udruga

U srijedu je u IDA-i, od 8.45 sati, na programu Društvenu poduzetništvo - mogućnost za financijsku stabilnost udruga, na kojem je predavač i edukator Teo Petričević. Osim o društvenom poduzetništvu govorit će se o primjerima dobre prakse društveno poduzetničkim idejama lokalne zajednice, te ključnim koracima razvoja i financiranja. Posljednjeg dana manifestacije, u četvrtak, od 10 sati na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti održat će se prezentacija dostupnih natječaja za obrazovne institucije s posebnim naglaskom na EU program ERASMUS+, te prezentacija projekta Unexpressed talent.

Prijave do nedjelje

Prijave za aktivnosti moguće su do nedjelje, 12. ožujka, putem Google obrasca: https://goo.gl/forms/lwt8s34iymPSz4BM2 ili direktno na e-mail Zaklade [email protected]. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter