Cijeli grad sudjelovat će u programima proslave

Dan Grada Poreča - uvijek prepun događanja (Arhiva)
Dan Grada Poreča - uvijek prepun događanja (Arhiva)

Ovogodišnji program proslave Dana Grada i Praznika rada u Poreču započinje već danas polaganjem vijenaca na spomenik Ani Guštin u selu Radmani u 10 ujutro, dok će se sat vremena kasnije u Žbandaju svečano otvoriti poduzetnički inkubator.

Sutra će se na gradskoj rivi s početkom u 10 sati održati glazbeno-scenski program "Cvjetni korzo" u kojem će sudjelovati svi polaznici porečkih dječjih vrtića, dok se sat vremena kasnije u porečkom Domu za starije i nemoćne osobe otvara izložba starih fotografija "Poreč i njegovi stanovnici kroz vrijeme". Navečer će se u 20 sati u galeriji Zuccato za javnost otvoriti izložba Riccarda Dalisija "Il gioco dell'arte/Igra umjetnosti".

Ribarska fešta na rivi

U četvrtak se obilježava Dan Grada Poreča i Dan oslobođenja, a sve započinje već u 8 sati sportskim natjecanjem umirovljenika koji će se u Klubu umirovljenika Galija okušati u boćanju, pikadu, kuglanju te briškuli i trešeti. U 10 sati u organizaciji Društva "Naša djeca" Poreč započinje likovni ex tempore i plesni program "Zaplešimo zajedno gradu u čast" na Trg slobode, a pola sata kasnije uslijedit će službeno otvaranje izložbe Riccarda Dalisija "Il gioco dell'arte/Igra umjetnosti" u galeriji Zuccato. U 11 sati slijedi predstavljanje obnovljene skulpture "Ljeto" i jarbola na Trgu slobode, a istodobno na gradskoj rivi započinje ribarska fešta uz gastro delicije. U Domu za starije i nemoćne osobe Poreč štićenici će se u 11 sati natjecati u kvizu "Naša sjećanja na važne povijesne dane našeg grada", a pola sata kasnije na Narodnom trgu slijedi polaganje vijenca na spomenik palim borcima NOR-a Poreštine. U podne je u kazališnoj dvorani na Narodnom trgu zakazana svečana sjednica povodom Dana grada Poreča. Navečer u 18 sati u Klubu umirovljenika Galija održat će se druženje uz ples i glazbu dua "Vajk kuntenti", a istom će se prigodom održati dodjela diploma pobjednicima u sportskim natjecanjima te godišnje nagrade najvolonteru.

Biciklijada "Parenzana"

U petak 1. svibnja na gradskom će se kupalištu od 9 ujutro do 20 sati navečer održati prvosvibanjski zabavni program sa sportskim natjecanjima, glazbom i gastronomskom ponudom. Na Trgu slobode u 20 sati počinje koncert mladih porečkih bendova, a u 22 sata slijedi koncert grupe Vatra. U subotu u 9 sati starta rekreativna biciklijada "Parenzana" od uvale Peškera do Nove Vasi u duljini od 20 kilometara. U Teatrinu Zajednice Talijana u 19.30 odigrat će se komedija "Le barufe in famegia" udruge Grado Teatro. U nedjelju u 18.30 bivši učenici porečke glazbene škole u kazališnoj dvorana Pučkog otvorenog učilišta održat će koncert "Ponovno zajedno". U četvrtak (7. svibnja) u 20 sati u maloj galeriji Učilišta slijedi otvorenje izložbe fotografija Zorana Marinovića "Jučer/ /sutra" na temu međunarodnog humanitarnog prava. U petak (8. svibnja) se u 13 sati u dvorani Žatika otvara 22. sajam Vinistra, dok će se istog dana u 18 sati u Istarskoj sabornici održati svečana dodjela nagrade najboljim učenicima literatima "Laurus nobilis". (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter