Ceste Labinšćine i za blagdane pod strojevima

Pulska ulica u Labinu bit će zatvorena još tjedan dana (I. RADIĆ)
Pulska ulica u Labinu bit će zatvorena još tjedan dana (I. RADIĆ)

Na dva gradilišta na prometnicama Labinštine, u Labinu kod sjedišta Elektroistre i u Vozilićima tijekom uskrsnih blagdana vozači će se trebati oboružati strpljenjem i većim oprezom u prometu.

Premda je najavljivano da će Pulska ulica, svojevrsna gradska zaobilaznica uz naselje Starci, biti otvorena pred Uskrs, to se ipak neće dogoditi jer je gradnju kružnog toka na tamošnjem raskrižju usporilo neočekivano premještanje instalacija, doznajemo iz tvrtke Cesta, izvođača radova.

Sav promet, uključujući i onaj teretni, još oko tjedan dana odvijat će se kroz Zelenice, centar Labina, gdje će za vikend, po svemu sudeći, biti gužve.

Na raskrižju u Vozilićima, koje se također pretvara u rotor, vozila će se, kao i dosad, propuštati naizmjenično uz regulaciju semaforima. Radi se o frekventnom čvorištu, kojim prolazi sav promet na relaciji Rijeka - Labin, pa su moguća duža čekanja.

Dobra je vijest da su Županijska uprava za ceste i Hrvatske šume za idući tjedan prolongirale završetak radova na županijskoj cesti Labin - Rabac pa će se njome prometovati bez ograničenja. Sa sječom stabala uz kolnik nastavit će se u utorak, zbog čega će se dionicom od mosta ispod Prinicipi do skretanja za turističko naselje opet prometovati uz naizmjenično propuštanje vozila u vremenu od 9 do 15 sati. Takav režim vrijedit će do petka, kada se očekuje dovršetak radova, vele iz Istarskih cesta. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter