Čak 180 izlagača nudit će 450 svjetskih brendova

S prošlogodišnjeg Promohotela (M. MIJOŠEK)
S prošlogodišnjeg Promohotela (M. MIJOŠEK)

U srijedu u 12 sati istarski župan Valter Flego svečano će u Poreču otvoriti 32. Promohotel, međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam koji će posjetitelje dočekati puno veći nego dosad, na čak tri etaže dvorane Žatika na kojima će novitete iz ove branše predstaviti 180 izlagača. Svoju će ponudu, zaključno do subote, izložiti tvrtke koje dolaze iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Srbije, Španjolske, Belgije i Mađarske i koje zastupaju više od 450 poznatih svjetskih brendova.

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare istakla u ime organizatora, porečke tvrtke Studio 053, Ivana Štiković, za je ovo izdanje značajno to što se izlagački prostor u odnosu na lani proširio za čak 30 posto (dosad se koristio samo parter Žatike), dok je broj izlagača povećan za 20 posto. Tako će izlagači imati na raspolaganju 4.200 četvornih metara unutarnjeg i 500 kvadrata vanjskog prostora.

- Sajam je namijenjen  vlasnicima i menadžerima hotela, iznajmljivačima apartmana, vlasnicima kafića i restorana. Proizvodi koji će biti predstavljeni također mogu biti zanimljivi i vrlo korisni za kućanstva. Cilj Promohotela jest približiti našim sugrađanima svjetske trendove u ugostiteljstvu i turizmu i tako doprinijeti  promociji i razvoju grada. Svi zainteresirani imat će priliku upoznati nove tehnologije, trendove, proizvode i usluge kojima mogu poboljšati svoje poslovanje. Sva četiri dana sajma na programu su brojne radionice, prezentacije, degustacije i predavanja, a ulaz za sve je besplatan, naglasila je Štiković.

- Promohotel je definitivno uspio nakon niza godina u kojima je bilo teško organizirati ovako velik sajam, a sve zahvaljujući entuzijazmu, trudu i strpljenju Franka Štikovića iz Studija 053. Od tog mukotrpnog rada sada ubiremo plodove i drago mi je da ima puno više izlagača koji izlažu na daleko više prostora nego prijašnjih godina. Turizam je branša koja ima snažnu globalnu konkurenciju i stoga stalno treba pratiti nove trendove. Nije naodmet spomenuti da Poreč s okolnim općinama i dalje drži 10 posto kompletnog hrvatskog turizma, pa je dobro da se Promohotel održava upravo kod nas. To je prvi ovogodišnji sajam u sportskoj dvorani Žatiki, građenoj i za te namjene, a bit će ih ove godine još, napomenuo je gradonačelnik Edi Štifanić.

Svakodnevni program bit će obogaćen zanimljivim stručnim događanjima, okruglim stolovima, predavanjima kompetentnih predavača, a posjetitelje očekuje i svakodnevni cooking show, navela je Nataša Ravnić Gašparini iz Studija 053. Posjetitelji će imati priliku vidjeti prezentacije jela renomiranih istarskih restorana i njihovih kuhara, talijanske kuhinje, finger fooda, sljubljivanje craft piva i namirnica na bazi mesa te moderne kombinacije jednostavnih namirnica.

U sklopu cooking showa u četvrtak u 13 sati bit će predstavljen pilot projekt „More od malih nogu“ u organizaciji LAGUR-a „Istarski švoj“,  usmjeren  na poticanje konzumacije svježe lokalne ribe u odgojno obrazovnim institucijama (jaslice, vrtići i osnovne škole) s ciljem promicanja poželjnih prehrambenih navika od najranije dobi. Kuhat će poznati kuhar David Skoko uz pomoć osoblja iz obrazovnih ustanova.

U četvrtak u 11 sati na vanjskom dijelu sajma počet će atraktivno 3. otvoreno prvenstvo Istre za najboljeg pizza majstora „Mainardi pizza kup Istra 2017“. Organizatori su Mainardi food i Napoletanski mlin CAPUTO, pod pokroviteljstvom udruge Napoletanskih Pizzaiuola APN. Proglašenje najboljeg pizzaiola bit će u 16 sati koji će kao nagradu dobiti priliku da brani boje Mainardi tima na svjetskom prvenstvu „Trofeo Caputo 2017“ u Napulju.

Kako su u ime suorganizatora programa istakli direktor pulske Hrvatske gospodarske komore Damir Sirotić i pročelnica Ureda za turizam Istarske županije Nada Prodan Mraković, u petak u 13 sati održat će se 4. Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije s naglaskom na  inovativnim rješenjima važnim za uspješno vođenje obiteljskog smještaja. Prodan Mraković je navela još jednu važnu konferenciju koja će se u četvrtak odvijati u sklopu Promohotela – „Upravljanje gastronomskim manifestacijama u Istri – izazovi i prilike“.

Radno vrijeme sajma jest prvog dana od 12 do 19 sati, zatim u četvrtak i petak od 10 do 19 sati i u subotu od 10 do 17 sati.

Izlagači će nuditi najnovije proizvode iz domene hotelske opreme i kozmetike, ugostiteljske opreme i inventara, prehrane i slastica, zatim aparate za pripremu toplih napitaka, rashladne uređaje, prehranu, slastice, vitrine za sladoled i kolače, papirnatu galanteriju i dekoraterske programe, grijanje i obnovljive izvore energije, proizvode iz tekstilne industrije i proizvodnje kreveta i madraca, potom wellness program, profesionalnu opremu za čišćenje, namještaj i još mnogo toga. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter