Buzetski HNS-ovci za veću sigurnost osnovaca

Kristijan Majer (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Kristijan Majer (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Prijedlog buzetskog HNS-a da prilazna cesta od Sportske ulice do Sportske dvorane postane jednosmjerna te da se izgradi novi dio ceste od oko 90 metara dužine sa izlazom na državnu cestu i obveznim smjerom desno prema rotoru, iznio je na današnjoj konferenciji za novinare Kristijan Majer, tajnik i potpredsjednik stranačkog ogranka.

- Smatramo da je sada pravo vrijeme da Grad Buzet odvoji sredstva i da se paralelno sa rekonstrukcijom ceste D201 od Buzeta do graničnog prijelaza Požane, napravi ta cesta na zemljištu u gradskom vlasništvu i time omogući nesmetana komunikacija do dvorane i Osnovne škole, a samim time poveća sigurnost djece, istaknuo je Majer.

Ovakvo prometno rješenje, buzetski HNS-ovci, kaže Majer, predlažu potaknuti vlastitim iskustvima i iskustvima roditelja koji svoju djecu dovoze i odvoze iz Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja" i Sportske dvorane.

- Htjeli bi ukazati na nekvalitetno prometno rješenje s kojim smo svakodnevno suočeni. Naime, zbog zabrane zaustavljanja i parkiranja na autobusnom stajalištu ispred škole, roditelji su primorani zaustavljati svoja vozila na cesti kako bi djeca ušla ili izašla iz vozila. S druge strane, prilaz do Sportske dvorane nije dobro riješen jer se dva automobila vrlo teško ili nikako ne mogu mimoići kada su parkirna mjesta popunjena. Taj se problem učestalo događa kada se u dvorani ili u školi odvijaju neka događanja, te zbog toga predlažemo novo prometno rješenje koje bi smanjilo prometovanje kroz Sportsku ulicu, omogućilo nesmetan prolaz posjetitelja sportskih događanja i roditelja koji svoju djecu dovoze u školu, istaknuo je Majer. Naglasio je da bi se time dobilo jednu zonu u kojoj bi djeca bila prometno puno sigurnija nego su to sada. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

 


Podijeli: Facebook Twiter