Buzet: Projekt "Boćajmo u školi"

Boćanje na buzetskom terenu (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Boćanje na buzetskom terenu (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Projekt "Boćajmo u školi" kojeg je inicirala Zajednica boćarskih klubova Poreča, a realizira ga Zbor trenera Istarskog boćarskog saveza sa željom da populariziraju boćanje među mladima, nastavljen je danas na buzetskom boćalištu Sun sport.

Natjecalo se 24 učenika nižih razreda Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja" i područnih škola. Među djevojčicama najbolja je bila Nina Vivoda, drugo mjesto zauzela je Mija Mraković, a treće Valnea Muzica. Kod dječaka prvo mjesto osvojio je Rok Grabar, drugo Luka Pastorčić, a treće Leon Rušnjak. Prvo i drugoplasirani u obje kategorije sudjeluju na županijskom natjecanju u Pazinu.

- Drago nam je da se Istarski boćarski savez pridružio nastojanjima Buzeta - grada prijatelja djece u organizaciji sportskih manifestacija. Uz Sportske igre mladih dobili smo još jedan događaj koji potiče mlade da se bave sportom, izjavio je gradonačelnik Siniša Žulić na otvaranju natjecanja u Buzetu.

Projekt "Boćajmo u školi" provodi se kroz pet kvalifikacijskih natjecanja za djevojčice i dječake nižih razreda osnovnih škola, u Pazinu, Poreču, Višnjanu, Čepiću i Buzetu te finalnog natjecanja 4. lipnja u Pazinu.

- Boćanje u Istri ima dugu tradiciju i želimo ga popularizirati među mladima, izjavio je voditelj natjecanja Valter Ivančić, poznati hrvatski boćar i bivši svjetski prvak. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter