Buzet: HNS i dalje za izgradnju parkirališta

Dragan Kranjčić i Sanel Tadić (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Dragan Kranjčić i Sanel Tadić (G. ČALIĆ ŠVERKO)

- Izmjenama odluke o uređenju prometa donesenim na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća stvara se pravni okvir za uspostavu novog sustava regulacije i naplate parkiranja u starom gradu. No, vijećnici koalicije SDP-HNS bili su protiv odluke koja je donijeta bez prethodne rasprave s mještanima staroga grada i bez prezentacije prometne studije i njihovih autora, istaknuo je Dragan Kranjčić, potpredsjednik buzetske podružnice HNS-a, na današnjoj konferenciji za novinare.

- Postojeća odluka o regulaciji prometa koja je na snazi duži niz godina u praksi se pokazala potpunim promašajem, ne zbog samog sadržaja, koliko zbog nedosljednosti provođenja i dvostrukih kriterija koji su se primjenjivali prilikom davanja kartica, istaknuo je Kranjčić.

Član predsjedništva buzetskog HNS-a Sanel Tadić naglasio je da je podružnica u siječnju javno predstavila svoj projekt dugoročnog rješenja problema parkirališta u starom gradu koji predviđa izgradnju parkirališta sa 110 parkirnih mjesta izvan gradskih zidina te ograničavanje prometa unutar starogradske jezgre uz pomoć rampe.

- Drago nam je da su predstavnici Grada nakon naših akcija i novinskih objava o parkiralištu u starom gradu napokon prihvatili da je problem prisutan i realan te da se neke mjere moraju poduzeti. No, način na koji je odluka donesena je neprihvatljiv. Odluci je trebao prethoditi razgovor s mještanima te prezentacija radne verzije budućeg pravilnika. Nažalost, ovakva praksa postaje pravilo pri donošenju odluka u Gradu, istaknuo je Tadić.

Za projekt dugoročnog rješavanja problema, odnosno izrade parkirališta u starom gradu, rekao je Tadić, HNS-ovi vijećnici kontaktirali su Ministarstvo kulture, Konzervatorski odjel u Puli i gradonačelnika Buzeta i tražili sastanak na tu temu. Inicijativa je prihvaćena te se od gradonačelnika očekuje termin sastanka. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter