Buzeština najavljuje dobru turističku žetvu


Prve turističke laste Buzetu najavljuju dobru turističku žetvu; u prva četiri mjeseca ove u godine u odnosu na isto razdoblje lani u Turističkoj zajednici zabilježili su 1.406 dolazaka što je 41 posto više nego u istom razdoblju lani te 4.238 noćenja, odnosno 45 posto više. Direktorica TZ-a Nada Prodan Mraković zadovoljna je uspješnim godine, a sudeći po dobrim najavama, zadovoljni mogu biti i iznajmljivači.

Na buzetskom području raspolažu sa 750 ležajeva od toga 138 ležaja u dva hotela u Buzetu. Registriran je i jedan hostel u Roču, potom 53 kuća za odmor, 53 sobe i 36 apartmana. Najbolje se od svibnja do kraja rujna i početka listopada, pune kuće za odmor s bazenima. Sobe i apartmani puno se više popunjavaju kroz manifestacije, kroz aktivnosti u prirodi, odnosno Buzet outdoor te kroz kulturni turizam.

- Već je za Uskrs, tjedan uoči i nekoliko dana po završetku uskrsnih blagdana, buzetsko područje pohodio veliki broj penjača. Na Roštini koja obiluje stijenama za penjanje, a od ove godine u ročkom Domu kulture penjači imaju na raspolaganju i boulder stijenu, tražio se krevet više, što znači da oglašavanje outdoora i sve što je uloženo u ovaj segment turističke ponude, daje dobre rezultate. U pripremi je postavljanje adrenalinskog parka u kanjonu rijeke Mirne, usporedo sa Stazom sedam slapova. Nadam se da će privatna inicijativa prepoznati i potrebu za otvaranje malih kampova s obzirom da takvi gosti jako zainteresirani za uslugu smještaja u prirodi, ističe Prodan Mraković. (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

 

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter