Bunarina i dalje pod Lučkom upravom

Za ugostiteljski objekt raspisat će se natječaj (N. LAZAREVIĆ)
Za ugostiteljski objekt raspisat će se natječaj (N. LAZAREVIĆ)

Vlada RH na jučerašnjoj sjednici donijela je odluku kojom se produžuje rok na koji je luka Bunarina dana na upravljanje Lučkoj upravi Pula.

Pulska Lučka uprava će tako Bunarinom privremeno upravljati do 31. prosinca 2016. godine. Tom odlukom dozvoljava se i davanje u koncesiju ugostiteljskog objekta u sportskoj luci Bunarina isključivo putem javnog natječaja na način i u postupku propisanom za davanje koncesije u luci otvorenoj za javni promet.

Kao što je poznato, odlukom Vlade od 19. srpnja 2012. godine Lučkoj upravi Pula dodijeljeno je na privremeno upravljanje i korištenje lučkog područja luka Bunarina, i to najdulje na dvije godine. Navodila se pritom obveza pulske Lučke uprave da u tom razdoblju ishodi lokacijske dozvole za luku, što je preduvjet za davanje u koncesiju.

No, Lučka uprava do 25. srpnja 2014. godine neće moći ishoditi lokacijske dozvole, stoga je predložila da se razdoblje na koje joj se luka Bunarina povjerava na upravljanje produži do 31. prosinca 2016. godine. Zahtjev je pojašnjen time što je za ishođenje lokacijskih dozvola za luke i legalizaciju postojećih objekata potrebno uskladiti Prostorni plan grada Pule, GUP i DPU Sportsko-rekreacijskog centra Bunarina s prostornim planom Istarske županije, što nije bilo moguće u dvije godine.

Podsjetimo, oko Bunarine vodila se velika "bitka" između bivšeg skrbnika Uljanika standarda, odnosno tvrtke Bunarina d.o.o., Grada Pule i Lučke uprave. Na koncu je Vlada RH unazad dvije godine dala Bunarinu na korištenje, odnosno upravljanje Lučkoj upravi, što se pokazalo najboljim rješenjem, najviše zbog toga jer su korisnici vezova na Bunarini dobili znatno niže uplatnice za vez svojih barki nego prijašnjih godina. (C. B. GALIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter