Bulić: Golf je paravan za apartmanizaciju

Bruno Bulić (Arhiva GI/N. LAZAREVIĆ)
Bruno Bulić (Arhiva GI/N. LAZAREVIĆ)

"Sudbina" Muzila bila je tema današnje konferencije za novinare predsjednika Sindikata Istre i Kvarnera Brune Bulića. U raspravu o toj temi, rekao je Bulić, uključio se jer kao vodeći argument za gradnju golf igrališta, nadležni spominju nova radna mjesta. To je prema njegovom mišljenju obmana jer cjelokupna investicija koja se ondje spominje može donijeti oko 130 ugovora o radu na neodređeno te oko 400 sezonskih ugovora. To nisu napamet odabrane brojke već standardi, veli Bulić, koje je uzeo iz rovinjskog Lonea kao relevantnog primjera.

- SIK se oštro protivi glomaznoj gradnji golf igrališta. Radi se zapravo o paravanu za apartmanizaciju i gradnju vila koja ne donosi radna mjesta, rekao je Bulić, napomenuvši da ljudima želi poručiti da je otvaranje novih radnih mjesta obmana kako bi se naposljetku obavio zahvat u prostoru. Istaknuo je da zahvati u prostoru nisu dopušteni ako to nije u interesu domicilnog stanovništva ili nacionalne sigurnosti te da Muzil mora biti u funkciji građana, a ne investitora ili raznih lobija. Većina Puljana ni ne zna kako Muzil izgleda, a kamoli da raspravlja o tome, veli Bulić te je predložio da je zasad bolje Muzil ne dirati, a ne ga devastirati.

- Kada kažu da će pristup Muzilu i svim sadržajima koji se ondje planiraju biti slobodan, to si mogu objesiti mačku o rep, veli Bulić, dodajući da gdje god dođe hotel s golf igralištem uz more, nema više pristupa. Pozvao je potom građane da se uključe o raspravu o Muzilu, tvrdeći da se iza cijele priče krije određeni lobi, građevinski lobi. Uputio je potom apel gradskoj upravi da stanu i ne žure s donošenjem planova o Muzilu jer poslije nema povratka. Napomenuo je da ova gradska vlast ima puno drugog posla kojim bi se trebala baviti, kazavši da bi se više računa trebalo voditi o malom i srednjem poduzetništvu, nezaposlenima. Rekao je da se Istra dobro reklamira, no da se u Istri zapravo loše živi. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter