Božićni sajam i prigodna gastro ponuda

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Sve do Badnjaka, 24. prosinca, Puljani i njihovi gosti moći će uživati u pravom malom novogodišnjem sajmu i to na prostoru kod zgrade pulske tržnice. Na dvadesetak prigodnih štandova svoje proizvode će, svakoga dana od 9 do 13 sati, izlagati brojni izlagači iz cijele Istre - od onih koji i inače izlažu na manifestacijama "Mirisi i okusi Istre", "Eko sajam" te "HandMade by Markat" pa do onih koji su na ovaj sajam stigli prvi put. Svoje će proizvode tako nuditi brojni proizvođači, obrtnici i samostalni umjetnici.

Prigodni darovi

Na štandovima se, kako smo jučer vidjeli, nudi za svakoga ponešto - od hand made šalova i torbica do ručno rađenih ukrasa i uporabnih predmeta od stakla, žice i proizvoda prigodnih za darivanje. No, jučer ujutro najveća je gužva bila oko gastrodijela sajma na kojemu se nudilo od slatkih kolača, meda i mednih proizvoda, džemova i maslinovog ulja, preko eko-brašna i proizvoda od lavande pa sve do suhomesnatih delicija i domaćih zimnica.

Kako nam je navela Ljubica Franjul iz OPG-a Franjul iz Sv. Petra u Šumi, sve do 24. prosinca na prostoru pulske tržnice nudit će domaće suhomesnate proizvode. Kako nam veli, inače sa svojim proizvodima dolazi na tržnicu na Verudi, no ovo joj je prilika da se predstavi novim potrošačima.

- Ljudi prepoznaju kvalitetu domaćih proizvoda i znaju već tražiti gdje ćemo i kada doći, navela nam je Franjul uz riječi da se odličnoj prodaji nada i u naredim danima.

Friški kolači

Za one koji pak nisu vični ili nemaju vremena za izradu kolača dobro je navesti da se na jednom od štandova nude i domaće slastice - od kremastih poput mađarica, medene ili bijele pite pa sve do suhih kolača. Oni stižu iz obrta za proizvodnju kolača "Slatke delicije" iz Kanfanara.

- Friške, domaće kolače nudit ću svakoga dana sve do Badnjaka, od 9 ujutro do 13 sati, navela nam je vlasnica ovog obrta Maja Šuran uz napomenu da osim kolača radi i druge pekarske proizvode, od kruha do pizza, no ponudu je trenutno prilagodila blagdanskim danima kada najbolje idu upravo kolači.

Prigodnu predblagdansku ponudu u narednim će danima obogatiti i zabavno-glazbeni program. Pulsku tržnicu će tako u subotu, 20. prosinca, oko 11 sati posjetiti Djed Mraz koji će djecu razveseliti darovima. Od 22. do 24. prosinca u razdoblju od 11.30 do 13 sati održavat će se manifestacija "Jazz Christmas", a za dobru atmosferu pobrinut će se Fiorin Jazz Orchestar i Ivona Fabris. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter