Boris Miletić će zastupati IDS u Kukuriku koaliciji

Tedi Chiavalon i Boris Miletić (M. MIJOŠEK)
Tedi Chiavalon i Boris Miletić (M. MIJOŠEK)

Nakon što je Predsjedništvo IDS-a u Rovinju održalo sastanak iza zatvorenih vrata, župan Ivan Jakovčić dao je novinarima kraću izjavu.

- Formirali smo izborni stožer i siguran sam u program i kandidate IDS-a. Odlučeno je da će Boris Miletić zastupati interese IDS-a u koaliciji, dok ću se ja posvetiti europskim izborima. Također, danas su obavljeni i razgovori s HNS-om, no hoćemo li surađivati bit će poznato koncem tjedna. Što se pak tiče Kluba zastupnika u Saboru, danas ga nemamo, no razgovarali smo s Furiom Radinom, višegodišnjim partnerom IDS-a. Osobno, bilo bi mi vrlo drago da dođe u Klub IDS-a, i očekujem da će gospodin Radin zajedno s Talijanskom Unijom uskoro donijeti odluku o teme, rekao je Jakovčić.

Također, prokomentirao je nedjeljno gostovanje Damira Kajina na nacionalnoj televiziji, naglasivši da je to nanijelo veliku štetu SDP-u. Dodao je da su IDS i SDP Istri donijeli stabilnost i sigurnost dok će podrška SDP-a Kajinu donijeti samo kaos.

- U politici nema mjesta osobnim osjećajima. Damir Kajin zna da to što je izrekao nema veze s istinom. U svojoj je karijeri imao sjajnih trenutaka te mi je tim više danas teško slušati što govori, prokomentirao je Jakovčić.

Novinarima se obratio i Valter Flego, kandidat za župana,  obznanivši da je za predsjednika izbornog stožera imenovan Stjepan Mraković, vijećnik u Županijskoj skupštini.

- Radit ću kao i u Buzetu, baviti se konkretnim stvarima, dok me politikantstvo nikad nije i neće okupirati. Iznimno sam sretan i miran jer mi se i danas svakodnevno javljaju mnogi ljudi koji daju i prihvaćaju ponuđenu ruku. Također, želim naglasiti da ću u sljedećah dva, tri tjedna sa svima koji mi se jave rado razgovarati, rekao je Flego. (piše N. O. RADIĆ)

Pregovori s HNS-om

U iščekivanju presice, na rovinjskom Trgu maršala Tita zatekli smo i predsjednika istarskog HNS-a Veljka Ivančića, koji je netom izašao sa sastanka s čelnicima IDS-a. Okupljenim je novinarima potvrdio da su pregovori obavljeni, a koga će istarski HNS-ovci poduprijeti na sljedećim izborima bit će poznato koncem tjedna.  


Podijeli: Facebook Twiter