Boljunčić (IDS): "Tužna je informiranost Grbina i Licula"

Arhiva
Arhiva

Predsjednik pulskoga IDS-a Valter Boljunčić ustvrdio je u petak reagirajući na izjave potpredsjednika SDP-a Peđe Grbina i kandidata SDP-a i HSU-a za pulskoga gradonačelnika Mauricia Licula s konferencije za novinare da su njihove prozivke neutemeljene, a Grbinu je poručio da brigu o Puli, koju pokazuje samo u mjesecima prije izbora, dokaže radom u Hrvatskome saboru.  

U popodnevnom priopćenju Buljunčić je ocijenio kako je "tužna informiranost Grbina i Licula".  "Potpredsjednik SDP-a očito nije dobro upućen u projekte i situaciju u Puli jer se u suprotnom ne bi osvrnuo na projekte i politiku našega grada na takav površan način i s potpuno pogrešnim informacijama.  On se samo povremeno bavi problemima Pule, i to isključivo u predizbornom razdoblju, a njegova zainteresiranost za grad isključivo je u funkciji konstruiranja negativne kampanje", istaknuo je Boljunčić u priopćenju za javnost. Bilo bi sjajno, dodao je, da "brigu za Pulu koju Grbin pokazuje samo u mjesecima prije izbora dokaže svojim radom u Hrvatskom saboru". 

Saborski zastupnik i potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je u petak u Puli, govoreći o raspolaganju javnim novcem u tom gradu, kako su ostvareni isključivo projekti koji su financirani državnim novcem, ne i oni iza kojih stoji grad, iako su IDS-ove gradske vlasti drugačije obećavale. 

 "Peđa Grbin u više je navrata glasovao za smanjenje prihoda gradovima i općinama, a u korist državne blagajne. Time je jasno pokazao da mu je Pula, kao i standard njezinih građanki i građana, očito manje bitna od punjenja državnog proračuna ili pak uputa središnjice njegove stranke", ocijenio je Valter Boljunčić. 

U vezi s prozivkama Mauricia Licula, istaknuo je da su također neutemeljene jer su u posljednjih nekoliko godina u Puli završeni temeljni infrastrukturni projekti, poput plinofikacije i obalnog kolektora. 

"Stalno se radi na podizanju kvalitete života naših građana", istaknuo je Boljunčić u priopćenju za javnost te dodao kako je Pula jedan od najtransparentnijih gradova u Hrvatskoj prema svim relevantnim nezavisnim istraživanjima i često je primjer svim ostalim gradovima u Hrvatskoj. 

To je vrlo lako provjeriti i nevjerojatno je ignoriranje Grbina i Licula, koji si nisu dali ni toliko truda, poručio je Boljunčić. Dodao je kako su u IDS-u svjesni da se Licul s partnerima, umjesto da informira građane o svojem programu za Pulu, služi destruktivnim metodama. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter