Blagdane obilježili lampionima umjesto petardama

Djed Mraz u kabrioletu iz 1950-ih
Djed Mraz u kabrioletu iz 1950-ih

Proteklog je vikenda na području grada Umaga ostvareno 760 dolazaka i 1.800 noćenja, što je za 20 posto više u odnosu na isto razdoblje lani.

- Proveli smo tri dana u Umagu i doista smo oduševljeni. Imamo sreće što nas je vrijeme poslužilo kako bismo odradili biciklističke ture i omiljene nam sportske aktivnosti. U večernjim bismo se satima uputili u grad i u blagdanskom raspoloženju uživali u istarskoj kuhinji, kažu Elfriede Hasler i Marius Laz iz Beča koji su Umag posjetili po preporuci prijatelja.

Porastu gostiju je, vjeruju iz Turističke zajednice, pridonio i novi format Umagičnih blagdana, manifestacije u organizaciji Grada Umaga, POU ''Ante Babić'', TZG Umaga, uz financijsku potporu Istraturista. Bogati je program Umagičnih blagdana pripremio razna događanja za sve uzraste, od koncerata, predstava, kreativnih radionica do bogate gastro ponude.

Na Badnju večer su se u pozitivnoj atmosferi i iščekivanju Božića građani okupili na Manufakturi snova, gdje su točno u ponoć već tradicionalno pušteni lampioni kojima se poručuje da se blagdani mogu obilježiti i bez buke petardi, stvarajući divnu priču na umaškom nebu, dok se u prepunoj župnoj crkvi održala polnoćka.

Program Umagičnih blagdana završava dočekom Nove godine na Trgu slobode uz DJ Pawu i Tešku industriju.

-Za doček Nove godine radit će tri velika hotela, Melia Coral, Sol Garden Istra te Sol Umag, kao i nekolicina manjih privatnih hotela. Očekujemo da će u Umagu boraviti do 2.500 turista, što će biti lijep zaključak još jedne uspješne turističke sezone na području destinacije Umag, kaže direktor Turističke zajednice grada Umaga Milovan Popović.

Djed Mraz u kabrioletu iz 1950-ih

U čitavom nizu događanja Umagičnih blagdana svoj su trenutak u petak dočekali i najmlađi. Točno u 16 sati u pratnji svojih roditelja na Trgu 1. svibnja s nestrpljenjem su dočekali Djeda Mraza koji je stigao vozeći se u old timer kabrioletu Ford Thunderbirdu iz 50-ih godina prošloga stoljeća. Atraktivni jarko crveni kabriolet predvodio je veselu kolonu od dvadesetak starodobnih vozila koja su prije toga napravila đir po gradskim ulicama. Djed Mraz najmlađe je počastio slatkišima, a starije kuhanim vinom te je uz organizatore, članove umaškog Old timer kluba "Eppur si muove" druženje nastavljeno uz prigodni program, kaže predsjednik Kluba Milan Vukšić. (Tea GRGIĆ, D. PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter