Biciklijada za Mavrovu ipak će se održati


Druga biciklijada u povodu blagdana Sv. Maura, a u organizaciji Biciklističkog kluba Poreč ipak će se održati 22. studenogai, iako je početkom tjedna bila otkazana. Naime, pismo koje je predsjednik kluba Bojan Horvat poslao medijima i u kojem negoduje zbog tvrdog stava policije da za biciklijadu moraju imati njenu ne baš jeftinu pratnju, koju si nikako ne mogu financijski priuštiti, imalo je efekta.

Doznajemo da je po prekjučerašnjoj objavi tog negodovanja na lokalnim internetskim portalima policija ipak reterirala, pa je nakon sastanka načelnika porečke postaje i Horvata nađeno rješenje kako da se biciklijada održi i bez skupog policijskog osiguranja duž cijele trase.

Tako iz BK Poreč javljaju da je okupljanje sutra od 10 sati kraj bivše škole u Varvarima, a pokret u 11 i pedalirat će se po otprilike istoj ruti kao i lani - od Varvari do trase bivše željezničke pruge Parenzane, prema Novoj Vasi, dalje kroz šumarke Višnjanštine, do Sv. Ivana od Šterne i natrag po biciklističkoj stazi Decumanus maximus agri - ukupno oko 35 kilometara.

Riječ je uglavnom o neasfaltiranim poljskim i šumskim putovima pa bi problem mogli biti gumi-defekti, ali aktivisti kluba proteklih su vikenda čistili trasu. Inače, lani su se iskazali organizacijom prve biciklijade koja je okupila 70-ak sudionika, a kojoj je jedini minus bilo nepotrebno policijsko zadržavanje kolone. (G. P.)


Podijeli: Facebook Twiter