Bi Village: Plan za povećanje smještajnih kapaciteta

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Javna rasprava o prijedlogu Urbanističkog plana uređenja turističke zone Bi Village otvara se 22. rujna, a trajat će do 22 listopada, dok će javno izlaganje biti održano u 6. listopada u 13 sati u zgradi Općine Fažana.

U mjesec dana rasprave prijedlog UPU-a Bi Village može se pogledati u sjedištu Općine svakog radnog dana od 8 do 14 sati, izuzev utorka kada je javni uvid moguć od 14 do 17 sati.

Obuhvat UPU-a veći je od 37 hektara, a odnosi se na veliki kamp uz obalu između Valbandona i Fažane, najveći turistički subjekt na području općine.

Kada je Općinsko vijeće Fažane prije tri godine donijelo odluku o izradi plana zone Bi Village, istovremeno je donijelo i odluku o izradi trećih izmjena i dopuna Prostornog plana općine Fažana, kojim bi se postojećem kampu omogućilo povećanje smještajnih kapaciteta s 3,5 tisuće na pet tisuća ležajeva, koliko predviđa i županijski Prostorni plan. Povećanje kapaciteta je, i kako smo tada pisali, rezultat dogovora kampa i Općine o povećanju zakupnine i obustavi međusobnih sporova.

Osim usklađenja kapaciteta i drugih odredbi s izmjenama i dopunama Prostornog plana Općine Fažana, izrada Urbanističkog plana za Bi Village trebala bi donijeti i novu analizu izgrađenog i neizgrađenog područja, ali i odrediti detaljniju namjenu prostora unutar turističke zone.

Prijedlozi i primjedbe na prijedlog UPU-a moći će se podnositi Jedinstvenom upravnom odijelu na adresu Općine do kraja javne rasprave, a morat će biti čitko napisani i potpisani, s adresom podnositelja. Prijedlozi i primjedbe moguće je podnijeti i u knjigu primjedbi izloženu uz prijedlog UPU-a Bi Village ili sudjelovanjem na javnom izlaganju početkom listopada. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter