Besplatni koncert American Music Abroada u Puli

S prošlogodišnjeg koncerta u Puli  (Z. ANGELESKI)
S prošlogodišnjeg koncerta u Puli (Z. ANGELESKI)

Američka pjevačka senzacija American Music Abroad stigla je u Hrvatsku gdje će održati čak dva koncerta, odnosno nakon jučerašnjeg u Rovinju, danas će od 21.30 sati nastupiti i u Puli u Domu hrvatskih branitelja. Ulaz je besplatan.

Inače, American Music Abroad je organizacija američkih akademskih glazbenika koja već 39 godina oduševljava publiku diljem svijeta. Na svojim turnejama
posjetili su najveće gradove Europe i nastupali u najpoznatijim koncertnim dvoranama svijeta.
U sklopu svoje sedamnaestodnevne Freedom turneje 2016. posjetiti će nekoliko europskih zemalja: Francusku, Njemačku, Austriju, Švicarsku, Italiju i Hrvatsku. Riječ je o učenicima i studentima glazbe iz dvadeset glazbenih škola iz saveznih država Delaware i Pennsylvania iz SAD-a, a organizirani su u nekoliko sastava. Simfonijski ansambl koji broji 60 članova, jazz sastav s 20 članova, gudački ansambl s 10 članova, 5 solista, te zbor s 30 članova. Svi će oni zajedno nastupiti te u 90 minuta koncertnog programa izvesti djela kako klasičnih autora, tako i djela s pozornica slavnog Broadwaya. Osim toga, na repertoaru su djela američkih folk autora i naravno suvremenih američkih autora klasične glazbe.
Organizacija je nastupajući proputovala cijeli svijet, osobito Europu, a kritičari su njihove nastupe uvijek hvalili kao nadahnute izvedbe, čistog zvuka, pune
predanosti tehničkoj i ekspresivnoj preciznosti muziciranja. Očito nadareni, puni entuzijazma za glazbu koju stvaraju i izvode, članovi American music abroad i Adriatic excursions pozivaju sve ljubitelje glazbe da im se pridružite i uključe u ovu glazbenu avanturu jer je glazba univerzalni jezik koji svi ljudi razumiju. 

(Z. ANGELESKI)




 


Podijeli: Facebook Twiter