Besplatan gradski prijevoz za jubilarne darivatelje krvi

Prijem u listopadu lani za darivatelje krvi (D. ŠTIFANIĆ)
Prijem u listopadu lani za darivatelje krvi (D. ŠTIFANIĆ)

U listopadu 2016., u povodu Dana darivatelja krvi, gradonačelnik Pule Boris Miletić ugostio je u Komunalnoj palači jubilarne darivatelje i uputio im čestitke i zahvale za humana djela koja čine kako bi pomogli onima kojima je to potrebno. Tada im je najavio da će u znak zahvale predložiti Gradskom vijeću da se darivateljima koji su svoju krv darivali više od 75 puta osigura pravo na besplatan javni gradski prijevoz. Rečeno, učinjeno.

Kako doznajemo iz Odsjeka za informiranje Grada Pule, gradonačelnik Miletić iznio je svoj prijedlog na sjednici Gradskog vijeća održanoj 14. prosinca 2016., a vijećnici su taj prijedlog i prihvatili te je ona sada sastavni dio izmijenjene Odluke o socijalnoj skrbi. Tako od 1. siječnja ove godine jubilarni darivatelji ostvaruju pravo na stopostotnu subvenciju cijene mjesečne vozne karte u javnom gradskom prijevozu.

Da bi ostvarili svoje pravo na besplatnu vožnju gradskim autobusima, dobrovoljni darivatelji trebaju se javiti u gradski Odsjek za socijalnu skrb i zdravstvo sa svojom osobnom iskaznicom i bilo potvrdom kojom dokazuju da su dali krv 75 ili više puta. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter