Barbara odlazi u Belgiju 4. ožujka

Barbara sa svojom starijom sestrom
Barbara sa svojom starijom sestrom

Barbara Kecman, 13-godišnja djevojčica oboljela od Chronove bolesti za koju su njezina sestra i brat pokrenuli humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za liječenje u specijalnoj bolesti za upalne bolesti crijeva dobila je termin te na liječenje u Belgiju kreće 4. ožujka. Do tada, svi koji još žele pomoći mogu to učiniti uplatom na broj računa otvoren kod PBZ banke za humanitarnu akciju Poklonimo Barbari budućnost: IBAN: HR1223400091510837190, kojeg je u sklopu akcije za nju otvorila udruga "Pokloni mi budućnost".

Dobila termin

U prikupljanje sredstava za liječenje ove djevojčice uključile su se mnoge udruge, institucije i pojedinci, kako iz Pule i cijele Istre tako i iz grada Orahovica gdje je njezina obitelj nekada živjela, a Barbara pohađala školu i trenirala rukomet.

Tako je za Barbaru održan veliki humanitarno-sportski događaj u organizaciji Ženskog rukometnog kluba Orahovica na kojem je sudjelovalo 27 sportskih ekipa i devet udruga, a za liječenje je prikupljeno 18.718 kuna. U akciju se uključio i Plivački klub koji je, uz mnogobrojne aktivnosti drugih udruga, organizirao natjecateljski poligon u kojemu je sudjelovalo pedesetak sportaša iz različitih sportskih klubova i udruga, zatim Barbarina bivša škola, ali i drugi brojni subjekti.

- Zahvaljujem se svima koji su nam pomogli i ne bi htjela nekoga ispustiti, no koristim priliku da se i ovim putem zahvalim viber grupi "Kad se male ruke slože" iz Poreča koji su nam, osim velike financijske pomoći, osigurali i stan u Belgiji kako bi mogli biti uz Barbaru, zatim svim građanima Pule i Orahovice, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Pula koje je pomoglo da Barbara ode do Orahovice na veliki turnir u njezinu čast, njenoj školi Veruda, svim profesorima, učenicima i njihovim roditeljima koji nam nesebično pomažu, Klubu Uljanik te tvrtki Auto Will na donaciji osobnog vozila kojim ćemo s Barbarom otići na liječenje u Belgiju, nabrojala nam je Barbarina mama Đurđica Kecman.

Veliko srce

I tako, Pula, Istra i Orahovica i građani cijele Hrvatske još su jednom pokazali veliko srce te kako ujedinjeni možemo pomoći onima kojima je naša pomoć najpotrebnija. Barbari, naravno, želimo ozdravljenje i brz povratak kući. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter