Arsenalov nogometni kamp pohodilo 120 dječaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Naučili smo puno - pravilno žonglirati, okrete, stekli smo nova prijateljstva i još puno toga, neke su od izjava s kojima su nas odmah zasuli mladi nogometaši, sudionici petodnevnog proljetnog kampa koji se u Puli održao u organizaciji Arsenalove škole nogometa Virovitica koja djeluje u suradnji s Arsenalovom elitnom akademijom, zatim Grada Pule i Javne ustanove Pula Sport.
 
Podijeljeni u grupe po godištima, u proljetnom je kampu sudjelovalo 120 dječaka u dobi od osam do 11 godina i to iz brojnih hrvatskih gradova. S dva trenera, koliko ih je imala svaka pojedina skupina, dječaci su trenirali dva puta dnevno. 
 
Na raspolaganju su imali pomoćno igralište i poligon Gradskog stadiona "Aldo Drosina", igralište na Velom Vrhu te sportske terene na Verudeli. 
- U kampovima Arsenalove škole nogometa Virovitica radim već dvije godine i zaista mogu reći da smo u Puli prezadovoljni sa svime. Tereni su vrhunski, a odaziv djece odličan, rekao nam je trener Mario Raguž iz Požege u čijoj je skupini bilo dvadesetak dječaka u dobi od deset i 11 godina.
 
Naučio sam pravilno pimplati, a trener nam je stvarno super, rekao nam je jedanaestogodišnji Noel Bilić koji nogomet trenira više od pet godina. Ovo mu, kaže, nije prvi kamp u kojemu je sudjelovao. Naime, igrati nogomet učio je i u onom Barceloninom. Složio se s njim i desetogodišnji Dani Klačar, koji ne može razlučiti je li mu draži nogomet ili judo kojeg također dugo trenira, a pritom još i pjeva. 
 
- Prvi put sam u ovakvom kampu i naučio sam nešto novo, poput okreta i slično. Ekipa mi je uglavnom poznata, a trener je super, kaže Dani kojemu je poput većine njegovih suigrača, Jo najomiljeniji nogometaš NK-Istre 1961. Mauro Perković trenira nogomet četiri godine, kaže da mu je najljepše kad na kraju treninga igraju, a pimplanje i okrete je usavršio.
 
Doduše, kako doznajemo od predsjednika Škole nogometa Virovitica Roberta Špiraneca, sa 120 sudionika u proljetnom kampu, planiran broj sudionika itekako je premašen. U sklopu kampa, održan je i trodnevni takozvani Try-out, dakle svojevrsna selekcija igrača u dobi od 12 i 13 godina. Pod budnim okom glavnog skauta Arsenalove elitne akademije za Europu Lakisa Papaioannoua, dječaci su bili podvrgnuti raznim testiranjima da bi se uvidio njihov talent, odnosno eventualna spremnost za profesionalne vode. U ovom je selektivnom programu sudjelovalo 40 dječaka, najviše iz Istre, zatim brojnih slavonskih gradova, ali i susjedne Bosne i Hercegovine. (S.ROJNIĆ SINKOVIĆ)
 
VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 

Podijeli: Facebook Twiter