Arenine radnice do plaće prodajom posljednjih komada

Preostale radnice spremaju zadnje Arenine komade za prodaju (N. LAZAREVIĆ)
Preostale radnice spremaju zadnje Arenine komade za prodaju (N. LAZAREVIĆ)

Početkom tjedna na adresi Riva 12, u sklopu zgrade Arena modne kuće u stečaju otvoren je novi dućan ove modne marke. Kako doznajemo od prodavačice, nova će prodavaonica na rivi, koja se vodi pod brojem 99, raditi od ponedjeljka do petka, od 8 do 15 sati, dok je vikendom zatvorena.

Cijene su, veli nam, maksimalno snižene pa se kvalitetne majice kratkih rukava mogu kupiti već po 70 kuna, haljine za sto i 120 kuna, muške košulje koštaju 190, šalovi su 60, a klasične Arenine dolčevite prodaju se po sto kuna. Zapravo, dodaje, nema skupljeg komada od 200 kuna, asortiman će se stalno nadopunjavati, ali se kupovati može samo gotovinom.

Od Ljiljane Bonas, nekadašnje predstavnice sindikata, a sada samo radnice, doznajemo da je dućan otvoren zato što je stečajna upraviteljica smatrala da je bolje da se preostala roba prodaje u vlastitom prostoru.

- Nas dvadesetak trenutno radimo na ugovor o djelu koji smo potpisali na mjesec dana. Ne znam što će dalje biti s nama, veli nam Bonas i dodaje da one završavaju proizvodnju preostalih komada da bi ih mogle prodati.

Stoga je pozvala Puljane da dođu na rivu i kupe zadnje Arenine komade da bi im i na taj način pomogli da dođu do svojih potraživanja.

Na pitanje kakva je situacija s plaćama, Bonas pojašnjava da im je Arena modna kuća u stečaju isplatila sve plaće, no potraživanja su od bivše firme i dalje velika. "Kako kojoj radnici, ali duguju nam 11, 12 plaća, odnosno zaostale plaće od svibnja ili lipnja prošle godine pa sve do 19. svibnja ove, kada je proglašen stečaj", pojašnjava Bonas.

Od stečajne upraviteljice Marije Ružić, koju smo zatekli u gotovo sablasno pustoj zgradi na Rivi, doznajemo da su dućan otvorili u sklopu tvornice da bi se troškovi poslovanja sveli na minimum.

- Za desetak dana krenut ćemo s prodajom šivaćih i pletačkih strojeva, a zatim ide i prodaja svog ostalog inventara - najprije konca koji će se vjerojatno prodavati na kilograme i ostalog materijala poput dugmadi, zatvarača, vješalica, a potom i svog ostalog inventara kao namještaja, veli nam stečajna upraviteljica. (B. PETROVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter