Akcija "Jedna za druge" polučila nezabilježen uspjeh

Puljani vole pomagati (N. LAZAREVIĆ)
Puljani vole pomagati (N. LAZAREVIĆ)

Humanitarna akcija koju je udruga Naš san njihov osmijeh provela tijekom studenog i prosinca prošle godine pod nazivom "Jedna za druge" polučila je dosad nezabilježene rezultate. Prema riječima predsjednika udruge Ivana Loparića, iako su smatrali da ne mogu ponoviti uspjeh prijašnjih godina, ovaj su put nadmašili sva očekivanja.

- U samo 51 dan trajanja akcije diljem Istre prikupili smo nevjerojatnih 7,8 tona namirnica, 366 litara sredstava za higijenu u ukupnom iznosu od 141,7 tisuća kuna. Nadalje, prikupili smo 1,5 tonu odjeće i obuće u iznosu od 11.500 kuna, rekao nam je Loparić i dodao da su tim donacijama opskrbili i pomogli 107 obitelji s područja Istre te organizacijama Institut, Crveni križ Pula, udruzi Probudi se, zajednici Cenacolo iz Novigrada te porečkom Društvu invalida.

- Uz zahvale svim donatorima, glavni pogon akcije bili su volonteri koji su svakodnevno odrađivali po 10 sati kako bi se sve donacije iz svih gradova dopremile u naša dva skladišta, gdje se potom svaki gram doniranih namirnica upisivao, kaže nam Loparić i napominje da je 51 volonter odradio nevjerojatnih 1.068 sati. Na pitanje jesu li se umorili, Loparić spremno odgovara da nisu nimalo, i da jedva čekaju da krenu ovogodišnje akcije kojih je zaista puno, prosječno osam u svakom mjesecu. (N. SOFTIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter