Adrenalinske atrakcije u Istralandiji od 1. lipnja

Brojni akvagani (M. MIJOŠEK)
Brojni akvagani (M. MIJOŠEK)

Bliži se 1. lipnja, službeni datum otvaranja vodenog parka Istralandia kraj Brtonigle. Na gradilištu se radi punom parom i svakim danom sve je više novih detalja u prvom istarskom, ali i hrvatskom akvaparku. Trenutno je na gradilištu oko 250 radnika.

Oko 150 kooperanata postavlja bazensku i drugu tehničku infrastrukturu. Doznali smo to u obilasku akvaparka koji se nalazi tik uz prometnicu što iz Novigrada vodi prema Novoj Vasi i Istarskom ipsilonu.

- Traju završni radovi - boje se bazeni, postavlja tlakovac, fasada, uređuje interijer, postavljaju pločice, namještaj… Svi građevinski radovi bit će gotovi već do kraja mjeseca. Postavljaju se i atrakcije, predstavnik proizvođača nadzire montažu. Plan je da do 10. svibnja sve bude postavljeno, kaže Branko Kovačić, idejni začetnik i investitor ovog 10 milijuna eura vrijednog projekta.

Odmah s ulaza puca prekrasan pogled na ušće Mirne, a tik ispred prostiru se atrakcije, namijenjene djeci, ali i odraslima - najviši tobogan free fall u Hrvatskoj, visok 27 metara, bazen s valovima, hidromasažni bazeni u relaks dijelu, bazen od tisuću kvadrata namijenjen za najmlađe te, u donjem dijelu, grupa tobogana, odnosno adrenalinskih atrakcija. Za svaku generaciju ima ponešto, a vodilo se računa i o rampama za invalide, sigurnosti za najmlađe, sanitarnim čvorovima, piknik zoni, igralištima.

Cijeli se akvapark prostire na osam hektara, od kojih dva hektara zauzima veliko parkiralište, a vodene površine zauzimaju 4.500 kvadrata.

Upravo se postavlja infrastruktura, dovršava kružno raskrižje na križanju ceste Novigrad - Nova Vas sa skretanjem za akvapark te prilazna cesta do samog objekta, što je plaćeno iz općinskog proračuna na temelju plaćenog komunalnog doprinosa.

- Radovi teku prema planu i kompletna infrastruktura, električne, vodovodne i telefonske instalacije bit će postavljene do sredine svibnja. Najavili smo neslužbeno tehnički pregled 15. svibnja i ako dobijemo uporabnu dozvolu, 1. lipnja otvaramo objekt, kaže Kovačić. (Vedrana HABEREITER; snimio Milivoj MIJOŠEK)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter