Addenda nudi zelene i zdrave besplatne radionice

Jedna od radionica bit će kako pripremiti brze i ekonomične obroke za cijelu obitelj (N. LAZAREVIĆ)
Jedna od radionica bit će kako pripremiti brze i ekonomične obroke za cijelu obitelj (N. LAZAREVIĆ)

Učilište Addenda pridružilo se ovogodišnjem 8. Tjednu cjeloživotnog učenja koje se obilježava od 29. rujna do 5. listopada i to Danima otvorenih vrata i besplatnim radionicama. Na današnjoj konferenciji za novinare Aleksandar Miljan predstavio je program Addende te naveo da će svakoga dana, od ponedjeljka 29. rujna do petka 3. listopada, učilište imati takozvane Dane otvorenih vrata da bi zainteresiranoj javnosti ponudili uvid u programe.

Popust od 10 posto

Za vrijeme trajanja manifestacije polaznicima će se omogućiti upis u sve programe osposobljavanja i usavršavanja uz deset posto popusta.

Prva besplatna radionica u Addendi  (Amfiteatarska 2) održat će se u ponedjeljak 29. rujna od 18 do 20 sati i to pod nazivom "Uzgoj i primjena ljekovitog i aromatičnog bilja" koju će voditi Orieta Milovan, magistrica agronomije, i Emil Komić iz OPG-a Komić. Oni će govoriti o uzgoju i upotrebi gospine trave, lavande i kadulje, pokazati kako se izrađuje melem i anticelulitno ulje te govoriti o primjeni ekološkog pčelarstva u kozmetici.

U srijedu 1. listopada, u isto vrijeme, održat će se radionica "Zaštita vode u krškom području". Predavači su Ljiljana Dravec i Bruno Kostelić koji će govoriti o problematici krša kao izrazito osjetljivog područja i to na primjeru Istarske županije, ali i kako doći do financijskih sredstava Europske unije za ovo područje.

Dobro je učiti

U četvrtak, 2. listopada, s početkom u 18 sati, održat će se i radionica kuhanja pod nazivom "Kako organizirati zdravu prehranu za cijelu obitelj". Nutricionistkinja Alma Letić održat će interaktivnu radionicu s praktičnim savjetima kako pripremiti brze i ekonomične obroke za cijelu obitelj, ali i kako odrediti kalorije u svakodnevnoj prehrani i koliko aktivnosti treba da se one potroše. 

Svi zainteresirani mogu više informacija o besplatnim radionicama saznati na www.uciliste-addenda.hr, a prijaviti se na mail: [email protected], na broj 052/381-656 ili osobno u prostorijama Učilišta Addenda svakim radnim danom od 8 do 12 i 16 do 20 sati. Prijava je obavezna zbog ograničenog broja polaznika.

Na kraju je ravnateljica Učilišta Addenda Majda Miljan kratko predstavila Tjedan cjeloživotnog učenja kao nacionalnu obrazovnu kampanju koje se ove godine održava pod sloganom "Dobro je učiti!". Ova UNESCO-va inicijativa pokrenuta je 1999. godine i svake se godine obilježava u brojnim zemljama na svim kontinentima da bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija. Kako je navela Miljan, ove su godine odlučili ponuditi "zdrave i zelene radionice" koje nisu vezane uz poslovno obrazovanje jer, navela je, cjeloživotno obrazovanje ne treba biti vezano samo uz posao, već i uz hobi i osobni rast, odnosno uz nešto što ljude raduje i veseli. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter