11 istarskih vatrogasaca krenulo za Posavinu

Jedanaestorica 'vatrenih' sa zapovjednicima i županom (A. DAGOSTIN)
Jedanaestorica 'vatrenih' sa zapovjednicima i županom (A. DAGOSTIN)

Prva skupina od 11 istarskih vatrogasaca krenula je jutros prema Posavini u pomoć poplavom pogođenim područjima, gdje će u Drenovcima boraviti osam dana. Na zapadnom ulazu u tunel Učka ispratio ih je istarski župan Valter Flego i županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac koji je kazao da će vatrogasci iz Pule, Poreča, Rovinja, Umaga zajedno s dvojicom iz Pazina, koji se već nalaze na terenu, ponajviše raditi na čišćenju, ispumpavanju vode, pranju i dezinficiranju kuća i prometnica.

- Budite im na usluzi, pomognite im, poručio je na postrojavanju zapovjednik Kozlevac podsjetivši vatrogasce na nužnu pažljivost u ponašanju zbog teške psihološke situacije stanovnika.

Vatrogasnu ekipu vodi Eviliano Gašpić iz JVP-a Rovinj, a istarska će se ekipa negdje na putu spojiti s vatrogasnim interventnim ekipama sa sjevernog Jadrana, jednom iz Primorsko-goranske te drugom iz Ličko-senjske županije. U Drenovce kraj Županje, gdje će biti smješteni u šatore, stići će oko 16 sati. Dnevno su im osigurana dva suha i jedan topli obrok, dobit će jednokratna zaštitna odijela i maske, a prema izboru, moći će se cijepiti protiv zaraza.

- Siguran sam da će iza vas ostati vrlo konkretni rezultati dela te da ćete znati nastradalim ljudima pružiti ne samo fizičku, već i psihičku pomoć, poručio je župan Flego koji je podvukao da se Istra tijekom zadnja dva tjedna pokazala izrazito solidarnom u prikupljanju novca, materijalnih dobara, hrane, do slanja vatrogasaca i pripadnika Zavoda za javno zdravstvo.

"Želim vam kuraja, sreće i da stvarno budete takvi kakvi uvijek jeste: radišni, pošteni, otvoreni, pravi istrijanski vatrogasci koji će znati pomoći unesrećenima. Sretno!", poručio im je župan Flego. (A. DAGOSTIN) 


Podijeli: Facebook Twiter