Vikendom uvečer besplatni javni gradski prijevoz

Po Giardinima je do  siječnja zabranjena vožnja u večernjim satima (Dejan ŠTIFANIĆ)
Po Giardinima je do siječnja zabranjena vožnja u večernjim satima (Dejan ŠTIFANIĆ)

Prvi prosinački vikend Puljanima i njihovim gostima donosi pregršt blagdanskih događanja. Ona započinju već od 10 sati kada će se na pulskoj centralnoj tržnici, u povodu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, na štandovima na Narodnom trgu okupiti radnici Zaštitne radionice Tekop Nove. No, prosinac donosi i druge novosti, od besplatnog javnog prijevoza do zatvaranja Giardina za promet. 
 
Naime, kako pojašnjavaju iz Grada, da bi svi građani grada Pule i gosti mogli bezbrižno uživati u bogatim programima u centru grada, posebice na Giardinima i na Portarati u vremenu od 19 do 1 sat svakog dana od 2. prosinca do 2. siječnja 2017. za promet svih vozila, osim autobusa javnog gradskog prijevoza putnika i autotaksi prijevoza, bit će zatvorena Laginjina ulica i Giardini do Zagrebačke ulice s naznačenom privremenom prometnom signalizacijom, dok će na samom kolniku raskrižja Laginjine i Dobriline ulice i raskrižja Laginjine i Smareglijine ulice, dodatno biti postavljeni branici s odgovarajućim znakom zabrane prometa u oba smjera. Redari će po potrebi usmjeravati vozače i davati dodatne informacije.
 
Dakle, Tekop Nova, ustanova je koja zapošljava osobe s invaliditetom, a bavi se proizvodnjom zaštitne radne odjeće, a ovu priliku, od 10 do 12 sati, iskoristit će da se građanima Pule predstave te pokažu što sve njihove vrijede ruke mogu proizvesti. Inače, Tekop Nova trenutno upošljava 29 radnika, od čega 17 osoba s 
invaliditetom. Na jednom od štandova naći će se i članovi pulskog Inner Wheel cluba koji je organizirati humanitarnu akciju prodaje božićnih radova štićenika i članova udruga i ustanova iz Pule. Prikupljeni prihod od prodaje bit će namijenjen članovima i štićenicima udruga i ustanova koji su radove i izradili, odnosno Školi za 
odgoj i obrazovanje, Dnevnom centru za rehabilitaciju "Veruda", Domu za starije i nemoćne osobe "Alfredo Štiglić", Udruzi cerebralne paralize, dok će Dubravka Mikić iz Škole stranih jezika Porta Vitae ovim putem sav prihod donirati najpotrebnijima. Neke od rukotvorina na štandu možete kupiti od 9 do 13 sati.
 
Na istom će mjestu svoju 65. godišnjicu postojanja danas proslaviti Savez kulturno-umjetničkih društava grada Pule - SAKUD. Prvi koncert povodom obilježavanja ove važne obljetnice, u sklopu manifestacije "Prosinac u gradu", održat će se u 10 sati na prostoru ispred fontane na tržnici. U programu će sudjelovati KUD-ovi "Uljanik", "Lino Mariani", Matko Brajša Rašan, pulske mažoretkinje i Puhački orkestar grada Pule. U nedjelju će slavljenički koncert održati u 19 sati u Zajednici Talijana Pula -Circolu. Tu će nastupiti članovi OKUD-a Istra: Demetra Cerivič, David Mandalinić, Armin Kadrić i Gabriel Radović na gitarama, harmonikaški orkestar "Stanko Mihovilić" s dirigentom Julianom Grgorovićem, zborovi KUD-SAC "Lino Mariani", komorni orkestar, Georgie Goldin, sopran i Tomislav, Bložičević, 
tenor uz dirigenta Branka Okmacu. Ulaz je slobodan. 
 
Da bi Puljanima dolazak do centra bio što lakši pobrinuo se javni gradski prijevoznik. Pulapromet je naime najavio kako će njegovi autobusi u razdoblju od 2. prosinca do 2. siječnja svaki četvrtak, petak i subotu kao i 25., 26. prosinca i 1. siječnja 2017. u vremenu od 19 do 1 sat voziti besplatno na svim gradskim linijama. Ujedno će se za te dane uvesti i dodatni polasci na linijama 1 (Šijana - Stoja), 2a (autobusni kolodvor - Verudela) i 3a (Šijana - Verudela) i to u 23.05, 00.05 i 00.45 sati.
 
Nakon pauze, koja se može iskoristiti za klizanje na Karolini ili posjet "Čarobnoj šumi" na Giardinima, od 17 do 21 sat u centru grada održat će se šoping akcija pod nazivom "Shopping za sv. Nikolu" u sklopu koje će trgovci kupcima ponuditi najmanje 15 posto popusta na cjelokupan asortiman, osim Mullera koji će nuditi deset posto popusta i DM-a koji će kupcima nuditi 15 posto popusta na račune iznad 200 kuna. U akciji će sudjelovati ukupno 55 trgovina i sve će biti označene prigodnim plakatima akcije i ukrasnim lampicama u izlogu. Akciju zajednički organiziraju županijska komore Pula, pulsko Udruženje obrtnika i pulska Turistička zajednica. Večer završava koncertom na Portarati gdje će se u sklopu manifestacije "RockTarata" održati koncert grupe "The Shaiones".
 
- Ove godine organizirali smo zaista bogat program u kojemu svatko može pronaći nešto za sebe, a posebno me veseli velika ponuda sadržaja za najmlađe, komentirao je ovogodišnji program gradonačelnik Boris Miletić. - Koliko sam uspio vidjeti, a svakako ću još prošetati Giardinima, djeca se doista vesele kako smo 
ih uredili. Naši sugrađani će u ovo veselo blagdansko vrijeme moći uživati u više od 165 događanja na 38 lokacija u gradu i svatko će moći naći ponešto po svojem guštu. Kao poklon našim sugrađanima ove godine organizirali smo i besplatan prijevoz autobusima javnog gradskog prijevoza te smo regulirali prometovanje na potezu Giardina za potpuni užitak u večernjim sadržajima u samom centru grada. Preostaje nam još samo da se svi dobro zabavimo i opustimo u ovom prosinačkom programu, poručio je gradonačelnik. (B. PETROVIĆ)
 
 
 
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter