"Papire" za gradski stan predalo 211 Puljana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na raspisani Javni poziv za podnošenje zahtjeva za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Pule, a koji je okončan 13. ožujka pristiglo je, doznajemo iz Grada Pule ukupno 211 zahtjeva.

Trenutno je u tijeku obrada pristiglih zahtjeva, nakon čega će biti poznat podatak o zahtjevima koji udovoljavaju uvjetima za uvrštavanje na Listu prvenstva za dodjelu stanova u najam, odnosno broj zahtjeva koji ne ispunjavaju propisane uvjete.

Lista za četiri godine

Prijedlog Liste prvenstva za dodjelu stanova u najam bit će poznat u roku 45 dana od dana zaključivanja javnog poziva.

Lista za gradske stanove utvrđuje se za četverogodišnje razdoblje, a prvenstvo za davanje stanova u najam određuje se na osnovu dužine prebivališta na području grada, godina radnog staža, broja članova obiteljskog domaćinstva podnositelja zahtjeva, djece na redovnom školovanju, godina života, zdravstvenog stanja (prema invalidnosti i zdravstvenom stanju podnositelja zahtjeva i članova domaćinstva), zatim socijalnog stanja (samohrani roditelj i primatelji pomoći za uzdržavanje).

Pravo na podnošenje zahtjeva za najam stana u vlasništvu Grada Pule imali su, ponovimo, građani koji su državljani Republike Hrvatske i imaju prebivalište na području grada Pule najmanje posljednjih deset godina i to bez prekida, a koji nemaju u najmu stan u vlasništvu Grada Pule ili stan i kuću u privatnom vlasništvu ili suvlasništvu.

Dohodovni cenzus

Prema odredbama natječaja, ukupni prosječni neto prihod po članu obiteljskog domaćinstva podnositelja zahtjeva ostvaren u prethodnoj godini ne smije prelaziti 50 posto (od posljednjeg objavljenog iznosa prosječne mjesečne neto plaće isplaćene u Hrvatskoj na dan objave javnog poziva). Nadalje, podnositelji zahtjeva ne smiju imati nepodmirenih dugovanja prema Gradu Puli te se nisu smjeli dovesti u nepovoljni stambeni status prodajom ili darovanjem obiteljske kuće ili stana.

Recimo i to Grad Pula trenutno raspolaže sa 546 stanova od kojih je njih 484 u stopostotnom vlasništvu Grada Pule, dok su preostala u određenom suvlasničkom udjelu. Od 484 stana njih 13 je prazno budući da ih je prije korištenja prethodno potrebno adaptirati. Zadnji puta lista prvenstva bila je definirana u srpnju 2013. godine. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter