Miletić primio Bojana Glavaševića


Pulski gradonačelnik Boris Miletić u petak u Komunalnoj palači pomoćnika ministra branitelja Bojana Glavaševića s kojim je, među ostalim, razgovarao o rješavanju pitanja stambenog zbrinjavanja ratnih vojnih invalida na području Pule.

Miletić je pohvalio dosadašnju suradnju s nadležnim ministarstvima koji skrbe o hrvatskim braniteljima, a kao dokaz tomu podsjetio je kako je Grad Pula osigurao zemljište upravo za gradnju stanova invalidima Domovinskog rada.

Glavašević je, pak, istaknuo kako Ministarstvo branitelja aktivno radi na rješavanju problematike zbrinjavanja vojnih djelatnika te kako postoji nekoliko modela po kojima bi se pulske obitelji branitelja mogle zbrinuti.

- Problem stambenog zbrinjavanja jedan je od gorućih problema koji muče branitelje i želimo ga riješiti u suradnji s Gradom i uz pomoć udruga branitelja, kazao je Glavašević napominjući kako na tržištu postoji velik broj praznih stanova u vlasništvu banaka koji bi se mogli iskoristiti upravo za tu priliku, a o čemu je Ministarstvo branitelja već poduzelo određene korake.

Sastanku su danas prisustvovali i zamjenik pulskog gradonačelnika Fabrizio Radin, načelnik Sektora za upravno-pravne poslove Ministarstva branitelja Ivica Akmadža te predsjednik pulske Hvidre Ivica Lerotić. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter