"Kap u moru" pazinskog Društva Naša djeca

Paula Jurman, Tamara Damijanić i Marina Marušić, voditeljice Društva Naša djeca Pazin (M. RIMANIĆ)
Paula Jurman, Tamara Damijanić i Marina Marušić, voditeljice Društva Naša djeca Pazin (M. RIMANIĆ)

Predstavljanjem brošure "Kap u moru" Tamara Damijanić, Paula Jurman i Marina Marušić na konferenciji za novinare predstavile su ujedno i djelatnost Društva Naša djeca Pazin u protekloj školskoj godini.

Projekt "Kap u moru" nastavak je preventivnog programa "Pepe i prijatelji - rastimo zajedno" koji je ostvaren s pazinskom OŠ Vladimira Nazora, a financirali su ga Ministarstvo socijalne politike i mladih, Istarska županija i Grad Pazin.

- Ovim se projektom područje prevencije proširilo i izvan škole, odnosno na slobodno vrijeme djece, rekla je Damjanić, predsjednica pazinskog DND-a. U sklopu projekta, nastavila je, djelovala je Dramska radionica-pričaonica, Glazbena svaštaonica-mali zbor, Likovna radionica, Mali istraživači, Breakdance radionica, Boravak plus (za djecu putnike koja nakon škole čekaju prijevoz) te Savjetovalište kod Pepea, u kojem se raspravljalo s djecom o događajima u kojima nije sigurno jesu li dobro postupila.

Ovaj je program DND proveo s Gradskom knjižnicom, u kojoj je održana Dramska radionica-pričaonica.

Projekt "Pepe i prijatelji - rastimo zajedno", a sada "Kap u moru", bavio se prevencijom nepoželjnih ponašanja kod djece tako da budu motivirana za aktiviranje svojih sposobnosti i znanja u poželjnim smjeru. Tijekom protekle školske godine kroz aktivnosti DND-a prošlo je 137 djece u dobi od 3 do 15 godina, izvijestila je Damijanić.

Dodala je da su na kraju projekta djeca bila izuzetno zadovoljna radionicama u kojima su sudjelovala, a pozitivna su i mišljenja roditelja.

Brošura "Kap u moru" detaljno opisuje radionice i aktivnosti koje su se provodile u sklopu istoimenog projekta, rekla je Damijanić, a želja joj je da ova publikacija posluži za kreativno razmišljanje i potakne na djelovanje sve one željne rada s djecom u njihovo slobodno vrijeme.

Prije no što se osvrnula na predstojeće projekte, Damijanić je dodala da je DND Naša djeca Pazin ove godine proveo i projekte "Ne želim odustati" i "Ne želim odustati plus", koje je također financiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

U tijeku su projekti "Naš veseli kutak", zapravo uređenje dječjeg igrališta u Zabrežanima, i "Sretniji velikani" - edukativno preventivna radionica protiv pušenja, u sklopu koje će se u Parku istarskih velikana postaviti pepeljare, uz potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva. U pripremi je i tečaj engleskog jezika za najmlađe, u suradnji sa splitskom udrugom Eclata, najavila je Damijanić. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter