"EU početnik" za mala gospodarstva na početku poslovanja

Poduzetnicima se nudi čitav niz zajmova (Arhiva)
Poduzetnicima se nudi čitav niz zajmova (Arhiva)

U Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Pula  održano je predavanje predstavnica HAMAG-BICRO-a Sabine Cvitan i Ive Debanić koje su okupljenim poduzetnicima predstavile trenutno raspoložive financijske instrumente za mikro i male zajmove te jamstvene programe.

Okupljene je uvodno pozdravio direktor pulske Županijske komore Damir Sirotić koji je istaknuo da je predavanje organizirano s ciljem sustavnog informiranja članica o dostupnim izvorima financijskih sredstava dodavši kako pulska komora kontinuirano organizira edukacije u skladu sa zahtjevima članica.

Predstavnice HAMAG-BICRO-a predstavile su ESIF zajmove koji obuhvaćaju sljedeće programe: mikro investicijske zajmove za mikro i male poduzetnike, mikro zajmove za obrtna sredstva te male zajmove za mikro, male i srednje poduzetnike. Osim informacija o dobivanju zajmova po povoljnim uvjetima, poduzetnici su dobili i informacije o jamstvenim programima za pokriće dijela glavnice kredita. Riječ je o programima "EU početnik" koji je namijenjen subjektima malog gospodarstva koji posluju do pet godina i "Rastimo zajedno", namijenjenom subjektima koji posluju dulje od pet godina.

Na predavanju je bilo riječi i o novim jamstvenim programima i pojedinačnim jamstvima za investicijske kredite te kredite za obrtna sredstva. Nakon predavanja održani su individualni razgovori poduzetnika s predstavnicama HAMAG-BICRO-a. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter