Damir Višković pobjednik 7. regate Barbanske rivijere

 Pobjednik Damir Višković (u sredini)
Pobjednik Damir Višković (u sredini)

U konkurenciji od 30 jedriličara, Damir Višković pobjednik je 7. regate Barbanske rivijere nedavno održane u uvali Blaz. Barbanska regata bodovala se i za Argonaut kup: ovo je bila treća zaredom, nakon fažanske te regate u lučici Tivoli-Mandrač, a slijede još natjecanja u Ližnjanu, Puli i Poreču. Osim
regate, održano je i treće kolo Argonaut kupa. Ukupno 22 jedriličarske posade jedrile su u pet skupina i dva plova dužinom Raškog zaljeva, sa startom i ciljem u uvali Blaz. Uvjeti plovidbe bili su povoljni, a natjecatelje nije omeo ni kratkotrajni neverin. Puhao je jugoistočni vjetar brzinom od 8 do 15 čvorova, što se smatra dobrim omjerom snage vjetra i jedra jedrilica, zbog čega je raški zaljev privlačan jedriličarima. I ove godine Barbanska regata održana je u organizaciji pulskog Jedriličarskog kluba Delfin, pod pokroviteljstvom Općine Barban i tamošnje turističke zajednice.
Nakon regate održana je tradicionalna 6. morska trka na prstenac u gumenjacima u kojoj natjecatelji, po uzoru na poznatu barbansku konjičku trku, nastoje pogoditi prstenac. Posada gumenjaka ima dva člana, veslača i kopljanika. Nakon podosta nanizanih srida i pripetavanja, pobjedu su odnijeli Josip Vujčić i Anteo Šumberac. Nakon regate za natjecatelje su u golemoj tavi pripremljene lazanje s morskim plodovima. Najveći broj jedriličara u uvalu Blaz dolazi dan ranije, ponajprije radi druženja i zabave. Tako se ove godine u petak održala 2. fijondijada, natjecanje u gađanju praćkom, u kojem je nauspješniji bio Davor Lazar, a atmosferu su zagrijali Barban Stonesi. (M. V. I.)





 


Podijeli: Facebook Twiter