Pazin od EU-a očekuje 41,3 milijuna kuna

Rekonstrukcija krovišta Spomen doma projekt je koji će kandidirati Pučko otvoreno učilište Pazin (A. DAGOSTIN)
Rekonstrukcija krovišta Spomen doma projekt je koji će kandidirati Pučko otvoreno učilište Pazin (A. DAGOSTIN)

U cilju korištenja sredstava iz EU fondova, Odlukom pazinskih vijećnika Grad Pazin će za novac iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. kandidirati devet projekata koji se odnose na poboljšanje male infrastrukture i proširenje temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući privođenje slobodnog vremena i kulturnih aktivnosti.

U sklopu poboljšanja male infrastrukture kandidirat će se rekonstrukcija dijela nerazvrstane ceste od naselja Mala Traba do  Vele Trabe, kanalizacijski kolektor naselja Rijavac, izgradnja odvodnje s pročistačem u Zarečju, izgradnja vodovodnog ogranka Zamaski dol, a u sklopu proširenja temeljnih usluga za ruralno stanovništvo kandidirat će se rekonstrukcija groblja "Moj mir" u Pazinu, uredit će se "Park  znanosti" kod Osnovne škole Vladimira Nazora, rekonstruirati krovište Spomen doma, urediti Sportski centar u Pazinu, te rekonstruirati i dograditi zgrada vrtića "Olga Ban" u Pazinu.

Procijenjeni iznos rekonstrukcije dijela nerazvrstane ceste Cvitani-Mala Traba iznosi 700 tisuća kuna. Nositelj gradnje kanalizacijskog kolektora za Rijavac je Usluga odvodnja d.o.o. Pazin, a procijenjeni iznos projekta je 8,6 milijuna kuna.

Projekt izgradnje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Zarečje vodi Istarski vodozaštitni sustav d.o.o. Buzet, a procijenjena vrijednost je 6,96 milijuna kuna. Ukupna dužina cjevovoda iznosi 4.415 metara, a na području obuhvata kolektorske mreže trenutno živi 294 stanovnika. Izgradnja vodovodnog ogranka Zamaski Dol je među projektima Istarskog vodovoda. Procijenjeni iznos ovog projekta je 4,08 milijuna kuna.

Rekonstrukcija pazinskog groblja vrijedna 2,6 milijuna kuna, obuhvaća sanacijske zahvate na starom te dogradnju novog dijela groblja.

Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin kandidirat će projekt "Park znanosti" vrijedan 1,8 milijuna kuna. Ovime se planira oplemeniti prostor uz školu atraktivnim edukativno-zabavnim sadržajima.

Rekonstrukcija krovišta Spomen doma projekt je koji će kandidirati Pučko otvoreno učilište Pazin, a procijenjen je na 663 tisuće kuna. Uređenje Sportsko rekreacijskog centra Pazin procijenjeno je 9,7 milijuna kuna, a nositelj projekta je Pazin sport d.o.o. Pazin.

Dječji vrtić Olga Ban Pazin prijavit će rekonstrukciju i dogradnju zgrade matičnog vrtića u Pazinu. Projekt je procijenjen na iznos od 6,3 milijuna kuna. (M. RIMANIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter