ORaH predstavio kandidate za VIII. izbornu jedinicu

Predstavnici stranke u Puli su posadili orah (M. ANGELINI)
Predstavnici stranke u Puli su posadili orah (M. ANGELINI)

Na konferenciji za novinare u Puli nositeljica kandidacijske liste za Sabor i članica predsjedništva ORaH-a Ana Bobinac predstavila je kandidatkinje i kandidate te stranke u 8. izbornoj jedinici, koja obuhvaća Istarsku i dio Primorsko-goranske županije. Naglasila je da se na listi, iz Istre, na trećem mjestu nalazi Dragica Pršo, četvrti je Saša Mendica, na desetom je mjestu Ivan Iskra, dok je 13. mjesto pripalo Danijeli Buršić.

Govoreći o programskim smjernicama, Bobinac je istaknula da OraH, kao jedina programska stranka u Hrvatskoj, svoja konkretna rješenja i program postavlja na prvo mjesto.

Naglasila je da je ključno provođenje reformi bez kojih nije moguć napredak i razvoj, istaknuvši reformu javne uprave i pravosuđa, uspostavljanje bogatijih regija u kojima odlučuju građani regionalizacijom i financijskom decentralizacijom, ukidanje poreza na dohodak i porezno opterećenje kapitala i imovine te provedbu dugoročne strategije održivog razvoja Hrvatske.

 - Zastupamo razvoj koji počiva na gospodarstvu, zaštiti okoliša i društvenoj pravdi. Smatramo da se gospodarski razvoj mora temeljiti na razvoju malog i srednjeg poduzetništva, a ne na velikim kapitalnim projektima koji najčešće štite interese velikog i krupnog kapitala, istaknula je Bobinac.

Predstvnici OraH-a naglasili su da ta stranka, za razliku od drugih, ne nudi građanima ekonomsko čudo koje će Hrvatsku preko noći pretvoriti u obećanu zemlju realizacijom jednog ili par velikih projekata. Dragica Pršo naglasila je da Hrvatska stagnira te da je ključno provesti reforme javne uprave, pravosuđa, porezne politike i teritorijalnog ustroja. Što se tiče teritorijalnog preustroja, kazala je da je sadašnja situacija neodrživa i pogoduje isključivo uhljebljivanju političkih kadrova dviju velikih stranaka i njihovih partnera.

- Hrvatskoj treba održivo i racionalno rješenje, a to što mi predlažemo četiri regije, uključujući Grad Zagreb, zasad je samo prijedlog koji će ići na javnu raspravu, a tu je i alat referenduma, naglasila je Pršo. Među ostalim, predstavnici OraH-a zalažu se za povećanje minimalne plaće s 2.500 na 3.500 tisuće kuna. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter