Labinske ulične čarolije iz Čarobnjakova šešira

Ilustracija (M. ANGELINI)
Ilustracija (M. ANGELINI)

Da se jedan grad barem na nekoliko sati može pretvoriti u kazalište, glazbenu pozornicu, cirkus ili začarani dvorac, pobrinut će se ovog četvrtka, 9. zabavljači, svirači, glumci i žongleri pulske udruge Čarobnjakov šešir. Stari grad Labin će tako od 19.30 sati postati Grad čarolije, a njegove će uske ulice i romantični trgovi na nekoliko trenutaka biti mjesta u kojima možete zakoračiti u čarobni svijet mašte, smijeha i šarenila, uz razigrane scenografije i vesele, nadnaravne likove.

Program počinje na Torionu, na samom ulazu u labinski stari grad, radionicom izrade čarobnih štapića. Već u 20 sati na Starom trgu (ispred Circola) muzicirat će i prisutne zabavljati otkačeni glazbenici Ljerko i Zvekan. Istovremeno će pred Narodnim muzejom trajati radionica hoola-hopa za djecu, koju će voditi udruga Razbibriga. U 20.30 vrijeme je za prvu predstavu, za djecu i odrasle - na Špini - kada počinje "Đon Kesten Show", dok već sat vremena nakon toga na obližnjoj Fortici, za istu publiku igraju "Claude & Milaus".

Pri povratku s predstave ne zaboravite se zaustaviti ispred Narodnog muzeja, gdje će show s vatrom od 22.15 sati imati žongleri udruge Razbibiriga, a tijekom cijele večeri na ulicama starog grada susretat ćete gospođu Shik, glazbenicu na štulama, te pantomimičara iz teatra Škripzikl.

Cijeli program Labinske ulične čarolije, koja se odvija u sklopu 13. Labin Art Republike, besplatan je i namijenjen prije svih djeci, ali i svima drugima željnima zabave i mašte, od najmlađih do najstarijih, od domaćih do stranih posjetitelja. (A. ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter