Čelništvo udruge Franak podnijelo ostavku

Bivša čelnica udruge Katarina Lucić (Ranko Suvar / CROPIX)
Bivša čelnica udruge Katarina Lucić (Ranko Suvar / CROPIX)

Čelništvo udruge Franak podnijelo je ostavku, a u ponedjeljak su o tome obavijestili svoje članove obrazlažući da je takav potez nastupio zbog narušenih međuljudskih odnosa koji udrugu potresaju već duže vrijeme. Ostavku je među ostalim dala voditeljica udruge Katarina Lucić, njezini najbliži suradnici kao i povjerenici pojedinih županija, među kojima i povjerenica za Istarsku županiju Gordana Šušljik.

Kao razlog navode da je prošle subote bila zakazana izvanredna Skupština Udruge Franak, koja je bila zatvorenog tipa, a zbog određenog broja članova koji su došli prisustvovati Skupštini, a nisu primili poziv za sudjelovanje, Skupština nije održana jer bi bila protivna statutarnim odredbama. U obavijesti među ostalim ističu kako već duže vrijeme, dio redovnog članstva (Nadzorni odbor, koordinatori i volonteri) i zaposlenice Udruge Franak zbog narušenih međuljudskih odnosa s određenim brojem članova nisu u mogućnosti obavljati planirane aktivnosti te djelovati s ciljem rješavanja problema kredita u švicarskim francima.

"Bez obzira na našu najbolju volju da ignoriramo i riješimo navedeni problem, dio redovnog članstva i zaposlenice Udruge Franak ocjenjuju ovakvu radnu okolinu kao nemotivirajuću, štetnu i nezdravu te su se zbog postupaka određenog broja članova odlučili povući sa svojih pozicija u Udruzi", piše u obavijesti sada već bivšeg čelništva trenutno obezglavljene Udruge Franak.

U nastavku iskazuju žaljenje što nisu bili u mogućnosti pronaći zajednički jezik u svrhu rješavanja problema te da su osobne razmirice, interesi i motivi pojedinaca prevladali nad mnogobrojnim ljudskim sudbinama. Dodaju da će svoje planirane projekte i dalje zajednički provoditi, ali izvan Udruge Franak. Također, obavijestili su kako će preostali redovni članovi Udruge nastaviti s informiranjem članstva te da će se izabrati nova tijela udruge, no zbog novonastale situacije, konzultacije tijekom ovog mjeseca se neće održavati. Osim voditeljice, ostavku su među ostalima dale i članice Nadzornog odbora, koordinator Ekonomsko-pravnog tima, sve tri članice Nadzornog odbora, osoba ovlaštena za vođenje registra kao i likvidator i osnivač udruge Božo Ivošević. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter