GLAS ISTRE | http://www.glasistre.hr/vijesti/print/zagreb-policajac-u-stanu-uzgajao-marihuanu-342515 | Isprintano: 28.04.2017 10:01

Zagreb: Policajac u stanu uzgajao marihuanu

Objavljeno: 17.09.2011 | 09:37
Zadnja izmjena: 17.09.2011 | 13:57

Mladi zagrebački policajac uhićen je zbog sadnje indijske konoplje koju su mu kolege pronašli u stanu nakon dojave o provali!

Kako doznajemo, riječ je o 24-godišnjaku koji je zaposlen u jednoj zagrebačkoj policijskoj postaji, a u sukobu sa zakonom našao se kada je odlučio posaditi nekoliko stabljika indijske konoplje u improviziranom laboratoriju na ormaru u sobi. Vrlo je vjerojatno da je tu marihuanu uzgajao za vlastite potrebe, a na vlastiti biznis odlučio se zbog previsoke cijene trave na narko tržištu.

Zato je na internetu, i to, kako doznajemo, na web stranicamama Sensy seeds i Pyramid pronašao način kako da online kupovinom dođe do sjemenki indijske konoplje. I doista, pošiljka je vrlo brzo iz Nizozemske stigla na njegovu kućnu adresu, zajedno s uputstvima o uzgoju. Uz malo truda, improviziranu ventilaciju i postavljene lampe 24-godišnji "čuvar zakona" uspio je uzgojiti šest stabljika indijske konoplje.

No, baš kad je trebao početi uživati u plodovima vlastitog truda dogodio mu se peh. Naime, netko od susjeda primjetio je otvorena vrata njegovog stana pa je, posumnjavši u provalu, pozvao policiju. Preko Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave zagrebačke patrola je odmah upućena na mjesto dojave. Kada su vidjeli obijena i otvorena vrata, plavci su ušli u kolegin stan vjerujući kako bi još mogli zateći i provalnika na djelu. Među razbacanim stvarima vrlo su brzo primijetili i zelene biljke koje su jako nalikovale marihuani. Zato je sa sudskim nalogom pretražen stan 24-godišnjeg policajca.

Umjesto prijave za provalu, na kraju je pisana ona za zloporabu droge. Mladi policajac tako je već na početku karijere okaljao svoj ugled, a ubrzo se će i na sudu morati objašnjavati zašto se upustio u privatni narko biznis.