Zvuk orgulja u jazz ruhu


Zvuci orgulja upakirani u jazz ruho bili su baza koncerta Organ Grinders Trija koji se održao u četvrtak u Grožnjanu u sklopu festivala Jazz is Back! BP. Na pozornici su se predstavila tri vrsna glazbenika s uspješnom inozemnom karijerom - to su Renato Chicco, jedan od vodećih svjetskih jazz orguljaša i pijanista, zatim gitarist Ratko Zjača i bubnjar Klemens Marktl.

Svo troje koncertiraju diljem svijeta te surađuju s brojnim glazbenicima, a u Grožnjanu su predstavili repertoar jazz standarda kao i autorskih skladbi članova benda. S obzirom da svo troje glazbenika rade i kao profesori na poznatim europskim jazz univerzitetima, prije koncerta održali su u Grožnjanu radionicu za polaznike Ljetne jazz škole HGM-a.

Na kraju radionice, pozvali su nekoliko polaznika da im se pridruže na pozornici, te su tako uz Organ Grinders Trio nastupili trubači Valdemar Kušan i Hans Knudsen te trombonistica Mariel Austin, a izveli su skladbu "There is no greater love".

Publika je dugim aplauzom podržala nastup glazbenika, te ih u konačnici i dozvala na bis. Festival Jazz is Back! BP predstavlja u petak koncertnu večer posvećenu Bošku Petroviću na kojoj će nastupiti Primož Grašič te brojni Boškovi suradnici i kolege glazbenici. U subotu je na programu koncert njujorške pjevačice Renee Manning i sastava All Grown Up, a u nedjelju pak nastupa Davor Križić Experiment. Koncerti počinju u 21.30 sati, a ulaz je besplatan. (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter