Zucchero i Oliver posebni gosti na koncertu 2Cellos u Zagrebu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijanska zvijezda Zucchero i Oliver Dragojević bit će posebni glazbeni gosti na velikom spektaklu 2CELLOS na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava u subotu 2. srpnja.

S Zuccherom su Luka i Stjepan snimili pjesmu “Il Libro Dell´ Amore (The Book of Love)”, objavljenu na albumu “IN2ITION” (2012.) koji je u Hrvatskoj prodan u zlatnoj nakladi.

“S Zuccherom smo snimali pjesmu za album u studiju u Rimu. Ovo je sjajna prilika da se ponovno vidimo i napokon nastupimo zajedno na pozornici. Još kada uz sve što smo pripremili zasviramo s Oliverom, bit će to još jedna noć za pamćenje”, rekao je Stjepan Hauser koji je s Oliverom Dragojevićem objavio album “Noć nek´ tiho svira” i održao niz koncerata.

Ulaz na koncert je slobodan, a 2CELLOS će koncert početi klasičnim izvedbama u 21.30 sati, nakon čega slijedi show koji prati i raskošna produkcija. Produkciju je već imalo priliku vidjeti 12 tisuća obožavatelja u Areni u Veroni početkom svibnja, a u subotu će je će prvi put predstaviti publici u Zagrebu.

Ovo je prvi veliki koncert 2CELLOS u Zagrebu nakon četiri godine, a sljedeći se veliki koncert očekuje tek nakon objave četvrtog studijskog albuma.

Koncert na Tomislavcu će biti ujedno i zadnji nastup 2CELLOS na aktualnoj svjetskoj turneji. Poklanjaju ga 2CELLOS, Grad Zagreb i Zagrebačka Filharmonija, a održat će se u sklopu novog open-air festivala Zagreb Classic.

Zagreb Classic je dio Zagrebačkog kulturnog ljeta (ZgKUL) koji i ove godine od lipnja do rujna nudi bezbroj nezaboravnih kulturnih događaja na dar svim Zagrepčanima i gostima našega grada. ZgKUL otvara najljepše otvorene i zatvorene pozornice grada Zagreba, koje će tijekom ljeta zauzeti brojni umjetnici - njih više od dvije tisuće. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter