Žena u stihu, pjesmi i poduzetništvu

S programa u Bujana
S programa u Bujana

Ženska vokalna skupina Romansa i bujsko Pučko otvoreno učilišta organizatori su pete glazbeno-scenske manifestacije ŽenArt - DonnArt, druženje kojim se obilježava Međunarodni dan žena i predstavljaju uspješne žene, radnice, umjetnice, poduzetnice iz vlastite sredine. U želji da svake godine ponude nešto novo i zanimljivo, organizatori su kroz gotovo trosatni program predstavili što sve žena i ženska ruka stvara i zaslužuje divljenje.

Program je otvorila ŽVS Rmansa s novim pjesmama koje govore o ženi i ljubavi, a dio tog repertoara predstavit će i koncem ožujka u Münchenu na Danima balkanske kulture, gdje će izvoditi istarske, albanske, bugarske, bosanske i druge skladbe s tih prostora. Zapažen nastup na ovoj večeri, pred prepunom dvoranom, imale su i članice Ženske klape Castrum Vallis iz Bala pod vodstvom Danijela Dražića. Veliki pljesak zaslužili su i mladi članovi novigradskog ansambla gitarista koje vodi Svetlana Modrušan, dok se s novim zvukom predstavila umaška grupa Febra.

Između glazbenih nastupa voditelj programa Alan Poropat kroz razgovor je predstavio nekoliko sugrađanki i gošći. Umirovljena učiteljica Sonja Buljević i njena bivša učenica Dora Hrelja predstavile su se svojim stihovima, kao i Regina Gardoš iz Krasice, dok je Norma Acquavita čitala poeziju pokojne prosvjetne radnice Adriane Vascotto Sincovich. Mlada modna kreatorica Mirna Posavčević koja radi pod brendom AnimaM i vlasnica frizerskog salona Moon Gabrijela Alajbegović govorile su o suradnji, modnim trendovima i stvaranju vlastitog ugleda u velikoj konkurenciji, slično kao i poduzetnica Selma Smajić, vlasnica vrtnih centara Ures u Umagu i Poreču, dobitnica priznanja za inovativne poduzetnice 2010. godine.

- Želim pokazati, rekla je Selma Smajić, da i u poduzetništvu, kao i u umjetnosti, postoji ljepota stvaranja.

Brojne posjetitelje ugodno su iznenadili djevojke i mladići iz zagrebačke grupe Cajklapa, izvodeći zanimljive glazbene kolaže spajajući i nemoguće, poput dijelova pjesama legendarne grupe ABBA i Thompsonovih uspješnica. Posebno je raspoloženje u publiku su unijele stand up komičarke Marina Orsag i njena mlađa kolegica Vlatka Mifka iz zagrebačkog Studija smijeha. Program je završen zajedničkim nastupom svih izvođača i gostiju s pjesmom "Kad žena zavoli". (Luka JELAVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter