Želja je izboru vratiti zvjezdani sjaj

U sredini aktualna miss Hrvatske Angelica Zacchigna (Boris MATAKOVIĆ)
U sredini aktualna miss Hrvatske Angelica Zacchigna (Boris MATAKOVIĆ)

U zagrebačkom gourmet baru Basta održano je slavlje ljepote u čast najljepših žena Hrvatske. Naime, Direkcija izbora Miss Hrvatske proslavila je 25 godina postojanja u društvu novinara i svih onih koji su na bilo koji način involvirani u ovu priču.

- U tom dugom periodu od 25 godina iako nikada nismo osvojili krunu Miss svijeta imali smo velikih uspjeha, naša Anica Martinović, sada Kovač bila je na korak do te titule, ali je zato plava haljina sa školjkama, koju je kreirala Branka Donassy, proglašena najljepšom na svijetu, Fani Čapalija postala je najljepša Europljanka. Možda je došlo vrijeme da u godinama koje dolaze osvojimo i tu najveću titulu, kažu u Direkciji.

- Zadnje četiri godine bile su izrazito teške, no sada je to iza nas. S puno optimizma idemo naprijed. Želja nam je izboru vratiti  zvjezdani sjaj, ali na novi i drugačiji način, rekla je Maja Vračarić direktorica Direkcije Miss Hrvatske.

Ove godine održat će se 19 županijskih izbora te izbor za Miss dijaspore. Kao i prošle godine, djevojke će se natjecati u pet kategorija: Talent, Sport&Fitness, Multimedija, Intervju i Top Model. Pobjednice ovih kategorija direktno će se plasirati u finale Miss Hrvatske. Kako bi bile što bolje djevojke će za svaku kategoriju imati svoje mentore koji će ih pripremati i educirati u Hotelu Slavonija u Vinkovcima od 4. do 9. rujna za vrijeme održavanja Vinkovačkih jeseni koje će otvoriti aktualna Miss Hrvatske Angelica Zacchigna.

Ove godine uz izbore organiziran je i veliki humanitarni projekt "Njegujmo život" koji će buduća Miss Hrvatske predstavljati na izboru Miss Svijeta u kategoriji Beauty with a Purpose.

Za 25 godina postojanja napravljena je i nova raskošna kruna od srebra i cirkona s kojom će se okruniti svaka buduća Miss Hrvatske. Da je lijepo biti Miss dokazuje i veliki fond nagrada koji uključuje razne nagrade sponzora, od odjeće i obuće do nakita i kozmetike.

Casting u Puli 13. svibnja

Casting za izbor Miss Istarske županije održat će se 13. svibnja u 11 sati na terasi Lounge Cluba Aruba, na adresi Šijanska cesta 1 u Puli. Izbor Miss Istarske županije održat će se 27. svibnja u Puli, a najavljeni su mnogi zanimljivi gosti. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter