Završen 8. Rovinj Music festival: Grupa Eot iz Karlovca je festivalski pobjednik

Brojna je bila festivalska publika
Brojna je bila festivalska publika

Nakon zahtjevne selekcije, odnosno odabira četiri od ukupno 52 demo benda iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije koji su se prijavili i konkurirali za titulu najbenda  8. Rovinj Music festivala, odabir je pao na karlovački neafirmirani bend Eot. Odlukom stručnog žirija Eot, je osvojio nagradu od pet tisuća kuna i studijsko snimanje pjesme u Glazbenom laboratoriju Rovinj. Drugoplasirani su bili članovi sarajevskog banda "East time", trećeplasirani "Slow Motion Suicide" iz Zagreba, a četvrti su pulski Fancy filter.       

- Neovisno o redoslijedu (a opet netko mora pobijediti i možda samo za nijansu biti bolji od drugih) rezime ovogodišnjeg RMF-a može se svesti na jednu rečenicu koja glasi da nam iz godine u godinu pristižu glazbeno i vokalno sve bolji mladi bendovi koji tek trebaju osvijetliti svijetla pozornice. Upravo, ponosni smo na činjenicu da je Rovinj Music Festival jedan od rijetkih u regiji, koji onima pred kojima je glazbena budućnost daje priliku da se na sceni pokažu i predstave publici što znaju i umiju, rekao nam je Zoran Božić, koji je uz Denisa Budima, Darka Zgrabljića i Igora Frankovića, jedan od članova organizacijskog odbora RMF-a.

Podsjećamo, uz dvije večeri natjecateljskog programa RMF je  imao i onaj tzv. revijalni. Koncert je tako prve večeri održala grupa Pavel i rovinjskoj publici čest i dragi gost Vatra. Druga je večer bila u znaku Songkillersi feat. Nikola Marjanović i splitskog TBF-a, a treće večeri koncertnog programa nastupili su polaznici i voditelji Glazbenog laboratorija i šator na Valdibori dupkom ispunili posjetiteljima. Jer, s obje strane pozornice našle su se obitelji i prijatelji. Dok su jedni svirali, drugi su ih slušali. Dok su jedni pjevali, drugi su plesali. Naravno, na svakog je domaćeg izvođača došlo barem pet prijatelja, kumova i ostale rodbine, pa je veselje pod šatorom bilo iskreno, toplo i zagarantirano. 

I ove su godine RMF-ovci svoj jedinstveni i zasigurno drugačiji festival, na kojem se čuje drugačija glazba, moderna i urbana, zaokružili koncertom grupe Nola. O prekrasnom glasu Gabrijele, tekstovima Marijana i  samom nastupu Nole, što reći drugo do publiku su odveli negdje gore, lijepo i daleko ili kako to njihova pjesma kaže - "Iznad oblaka". (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter