Večeras u Areni koncert Oliver Dragojević i prijatelji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas vjernici slave Dan Svetog Tome, zaštitnika grada Pule i pulske biskupije, a tim će se povodom večeras u pulskoj Areni, uz simboličnu cijenu ulaznice od 20 kuna, održati veliki humanitarni koncert pod nazivom "Sveti Toma - Zajedno za znanje", čiji je cilj prikupljanje financijskih sredstava za stipendiranje studenata slabijeg imovinskog stanja.

Novi simbol grada

Tom će prilikom nastupiti legendarni Oliver Dragojević, Ante Gelo, Alan Hržica, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, Bruno Krajcar i sestre Palić; koncert počinje u 20 sati, a organiziraju ga Porečko- pulska biskupija, Hrvatski katolički zbor "MI" i Grad Pula. Svi oni koji studentima žele pomoći, osim kupnjom karte, svoju donaciju mogu uplatiti na posebno otvoren žiro-račun IBAN: HR5723600001501651203.

Velečasni Željko Zec iz Porečke i Pulske biskupije kazao je najavljujući koncert kako je Sv. Toma zaštitnik Pule te kako se ovim koncertom obilježava i njegov dan, istaknuvši da se Puli na ovaj način pruža i prilika stvaranja novog simbola grada, odnosno obnavljanja starih katoličkih proslava koje su u duhu vjere u prošlosti obilježavali pulski stanovnici.

- Nalazimo se u vremenu teže ekonomske situacije kada mnogi mladi napuštaju svoju domovinu te me upravo iz tog razloga veseli duh zajedništva i iskrene suradnje koja se ovih dana može osjetiti kroz organizaciju događaja, rekao je vlč. Zec.

Pravo na školovanje

Pravo na školovanje, ističu organizatori, ne bi smjelo biti privilegija temeljena na financijskoj snazi obitelji. Mnoga iznimno nadarena djeca koja dolaze iz siromašnih i neobrazovanih obitelji, ne nastavljaju školovanje i nemaju priliku znanjem i obrazovanjem boriti se protiv svojega siromaštva. Njihove startne pozicije za život daleko su drugačije. I ovim događajem želi se skrenuti pozornost javnosti na potrebu za stipendijama studentima slabijeg imovinskog stanja te im se olakšati njihovo studiranje i život. Cijena od samo 20 kuna izvrsna je prilika za sve obitelji da se provedu u ugodnoj atmosferi velikog amfiteatra, a pritom i značajno pomognu našim mladim sugrađanima, pružajući im potporu da svoje obrazovanje i svoj život nastave u svome kraju. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter