Večeras premijera dokumentarca "143°" o poduhvatu mlade sportašice Aide Šehić


Večeras u 21 sat u kinu Valli premijerno će se prikazati dokumentarni film "143°" pulskog redatelja Danila Lola Ilića. Riječ je o projektu i ideji mlade, samodisciplinirane i posvećene sportašice Aide Šehić koja je odlučila pomaknuti vlastite limite i upustiti se u zahtjevni, dvadeset kilometarski plivački poduhvat povezujući dva svjetionika. Tijekom intenzivnih psihofizičkih priprema Aida progovara o osobnom razvoju kroz sport, kreativnoj energiji i osjećaju ispunjenog življenja kojeg je potrebno imati, prijateljstvu kao bitnom elementu, ishodištu vlastite motivacije te o važnosti palijativne skrbi čiji su simboli upravo svjetionici.

Svečanom predstavljanju filma prisustvovat će cijela filmska ekipa: producenti Danilo Lola Ilić i Aida Šehić; Ilić je bio i kamerman uz Annu Gaspotić i Saru Šijan, zračne snimke napravili su Igor Popović i Domagoj Štoković, podvodne snimke Manuel Angelini, a zvuk je obradio Ivo Lorencin.

Ulaz na premijeru je slobodan. Dodatne projekcije će se održati u nedjelju i srijedu u 18 sati, a cijena ulaznice za te projekcije je deset kuna. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter