V.I.B. party: Neobična lokacija, dvostruka pozornica

V.I.B. rođendanski party u Pazinu
V.I.B. rođendanski party u Pazinu

Četverostruki koncert nazvan "V.I.B. party" povodom 25. godišnjice djelovanja istoimene pazinske agencije ostat će zapamćen po neobičnoj lokaciji koncerta, kao i eksperimentu s dvostrukom pozornicom koja je publiku razdvojila na dvije strane.

Nakon početnog iznenađenja prostorom koncerta, pri čemu je prva pozornica bila smještena na visokoj terasi zgrade u predjelu Štranjga, a druga vrlo blizu, na parkiralištu već duže vrijeme zatvorenog kafića Onyx, publika se rasporedila ispred jednih ili drugih svirača budući da je u središnjem dijelu platoa Štranjge zbog blizine pozornica znalo doći do kakofonije zvukova. U svakom slučaju, originalan i zanimljiv pokušaj organizacije koncerta na mjestu gdje dosad nikad nije održan i to s dvostrukom binom te ponudom jela i pića.

Na početku koncerta publika je mogla birati između dalmatinskog i panonskog melosa - s jedne strane peteročlani splitski Dalmatino, a s druge šesteročlani tamburaški sastav Mejaši iz Ludbrega. Veseli Mejaši poznati po hitu "Zorica" vodili su u broju privučene publike, ali se s vremenom razlika istopila posebice kad su simpatični Dalmatinci okrenuli svoj hit "Cvit od kamena". Zapažen nastup odradio je i šesteročlani pulski Night Express Band koji iz godine u godinu sve kvalitetnije zvuči. Ostaje zato žal zbog premalog broja autorskih pjesama koje je taj bend producirao.

S druge pak strane Tiho Orlić band (poznatiji kao Thompsonov band) najavio je na pazinskom koncertu objavljivanje svog novog albuma "Neraskidivo" krajem ove godine. Na njemu će se naći i tri singla koja su dosad izdala. Sviraju u sastavu Tiho Orlić (vokal), "Crni" (bas gitara), Darko Grubišić (ksilofon gitara), Vlado Bulić (bubnjevi) i Duje Ivić (klavijature), a zaokružili su noć svirkom do tri ujutro. (Napisao i snimio Anđelo DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter