Uskoro u Grožnjanu 8. Croatia Drum Camp

Thomas Lang
Thomas Lang

U Grožnjanu će se od 30. kolovoza do 7. rujna održati 8. Croatia Drum Camp, vodeći ljetni seminar za bubnjare i udaraljkaše u Europi, a ove godine kao predavače ugostit će Geralda Heywarda, Thomasa Langa, Johna Blackwella, Justina Scotta, Donalda Bousteda te Petra Ćurića, koji je umjetnički ravnatelj i koordinator. U osam dana intenzivnih radionica, majstorskih tečaja, seminara, koncerata te grupnih i individualnih predavanja, oni će podijeliti svoja znanja i majstorije s polaznicima koji obično dođu iz svih krajeva Europe i svijeta.

Zvučna imena

Na prošlogodišnjim izdanjima seminara predstavljeni su neki od najboljih svjetskih bubnjara i udaraljkaša, kao što su Bill Bruford, Horacio ‘El Negro’ Hernandez, Virgil Donati, Antonio Sanchez, JoJo Mayer, Benny Greb, Marco Minnemann, Mike Mangini, John Riley i drugi.

Gerald Heyward dolazi iz SAD-a, aktualni je bubnjar i šef pratećeg sastava Beyonce, a nastupa i snima i s Mary J. Blige, Puffom Daddyjem, Janet Jackson, Jay-Z-jem, Usherom… John Blackwell, jr. dugogodišnji bubnjar rock ikone Princea, a nastupa i s Justinom Timberlakeom. Austrijanac s američkom adresom, na spomen čijeg imena bubnjarima ulazi strah u kosti, je legendarni Thomas Lang, koji je osim nastupanja s poznatim zvijezdama i sam postao svojevrstan bubnjarski celebrity budući da je osvojio zbilja veliki broj nagrada. Među njima su nagrada za najboljeg studijskog bubnjara po izboru Rhythm magazinea, nagrada za najboljeg predavača po izboru časopisa Modern Drummer, koji ga je tri puta ovjenčao nagradom za najboljeg internacionalnog bubnjarskog edukatora.

Gosti iz Engleske

U Grožnjanu će se timu predavača pridružiti i gosti iz Engleske i to profesor Justin Scott, šef katedre bubnjeva na Institutu za suvremenu glazbenu izvedbu u Londonu, Dr Donald Bousted s "Osnovama skladanja za bubnjare", a domaćin Petar Ćurić govorit će o glazbenom biznisu i poslovnom menadžmentu za bubnjare.

Radni jezici predavanja su hrvatski, engleski i njemački, za polaznike se mogu prijaviti bubnjari i udaraljkaši svih godišta i tehničkih razina, a bit će prihvaćene i prijave bubnjarskih fanova odnosno entuzijasta koji još ne sviraju, a željeli bi naučiti. Broj raspoloživih mjesta ograničen je i dijeli se po principu "tko prvi". Više informacija može se potražiti na web-stranici www.croatiadrumcamp.com, Facebook profilu www.facebook.com/croatiadrumcamp ili na mobitel 091/532-9405.

Za vrijeme trajanja seminara održat će se i 5. izdanje prvog Hrvatskog natjecanja bubnjara Croatia Drum Competition čiji pobjednik osvaja stipendiju za 10-tjedno usavršavanje u Londonu na institutu za suvremenu glazbenu izvedbu - The institute of Contemporary Music Performance. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter