Uskoro kreće Croatia Bike Week

Defile gradom (N. LAZAREVIĆ)
Defile gradom (N. LAZAREVIĆ)

Ljubitelji motora iz cijelog svijeta i ove godine susrest će se u Puli na jednom od najvećih moto okupljanja u Europi. Prošle godine tisuće posjetitelja u Pulu je došlo iz cijele Hrvatske, SAD-a, Novog Zelanda, Austrije, Njemačke, Velike Britanije, Slovenije, Italije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Finske, Austrije, Mađarske. Ove godine njima će se pridružiti bajkeri iz Kanade i Rusije, Engleske, Škotske, Litve, Norveške…

Susret u organizaciji moto kluba Twin Horn MC započeo je još davne 1995., i od onda se neprekidno održava svake godine. Zbog ovog velikog moto okupljanja Pula se već odavno krasi titulom bajkerskog grada te je obilježena na mapama mnogih moto turista i avanturista.

Već je uobičajeno da u Pulu dolaze motociklisti prevalivši i po nekoliko tisuća kilometara da bi bili djelom ovog bajkerskog spektakla.

Ovogodišnji Croatia Bike Week u subotu 3. rujna ugostit će Opću Opasnost, a tijekom cijelog tjedna nastupit će brojni bendovi, među kojima su Vedran Božić & Rock Masters, The Cool Shakes, Sister Soul & Blaxperts, The Second Hand Bend, The Night Express i drugi. Uz koncerte bit će tu i motoigre, stunt show, sexy show te CBW gitarijada kao novina. Od ove godine u sklopu CBW gitarijade za demo bendove, pet najboljih bendova zasvirat će pred tisućama posjetitelja, a pobjednici će uz vrijedni poklon bon moći snimiti i promo CD. Moto klub Twin Horn MC gitarijadu organizira u suradnji s udrugom SGK Čarobna Frula.

Ove godine Croatia Bike Week započinje 29. kolovoza i traje do 4. rujna. Budući da je susret namijenjen ljubiteljima motocikala svih vrsta i proizvođača, ali i ljudima koji vole dobru i kvalitetnu zabavu, svima onima koji dođu sa svojim motociklima ulaz je besplatan, a ostalima se naplaćuje jednokratno pedeset kuna te vrijedi za sve dane manifestacije. Kampiranje je također besplatno za sve sudionike, a kampirat se može na lokaciji Monumenti u sve dane manifestacije.

Na natječaj za sudjelovanje na CBW gitarijadi prijavilo se 18 bendova. Stručni žiri u sastavu Eduard Kancelar (profesor klavira i orgulja, klavijaturist u prvoj postavi Atomskog skloništa), Edi Cukerić (producent – Gustafi, Hladno pivo, Goribor), Tatiana Giorgi (profesorica glazbe, pjevačica i autor glazbe), Tea Tidić (profesorica glazbe, basistica, novinarka) odlučio je da će u finalu koje će se održati 2. rujna nastupiti: EOT, Tight gripps, Opaki jahači vatrenih riffova iz pakla, EHO i Nord. Za rezervni bend odabran je Sillycons koji će svirati ukoliko netko od finalista odustane od nastupa. "Nakon što smo kontaktirali odabrane bendove, svi su potvrdili dolazak osim Tight Gripps pa će umjesto njih nastupiti rezervni bend", vele organizatori.

Akrobacije na motociklu izvoditi će Dejan Špoljar - ponajbolji majstor stunt zanata u Hrvata. Ulaz te kampiranje besplatno je za sve one koji dođu motociklom. Ostali će za ulaznicu izdvojiti 50 kuna. Jednom kupljena ulaznica vrijedi za petak i subotu, a ostale je dane ulaz besplatan za sve.

Defile gradom

U subotu, 3. rujna u 16 sati kolona će krenuti iz bivše vojarne Monumenti prema gradu, pa će se kretati ulicama: Creska, 119. Brigade, Riva, Flaciusova, Arsenalska, Jeretova, Stoja, Uskočka, Lungomare, Valsaline, Veruda, Tommasinijeva, Mornarički trg, Arsenalska, Dobrilina, Laginjina, Giardini, Istarska, 43. istarske divizije, Cesta prekomorskih brigada, te se nakon obilaska Pule vraća natrag Državnom cestom prema Monumentima.

Predviđeno trajanje defilea je 40 minuta, a regulacija prometa uspostavit će se u suradnji s prometnom policijom i uz pomoć redara.

Detaljan program Croatia Bike Weeka može se naći ovdje. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter