Umro pjevač Joe Cocker

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Joe Cocker, pjevač hrapava glasa najpoznatiji po obradi pjesme Beatlesa With a Little Help From My Friends Joe Cocker umro je u 70. godini, objavio je u ponedjeljak njegov agent.

Agencija Marshall Arts Cockerova agenta Barrieja Marshalla potvrdio je smrt tog dobitnika Grammyja, ali nije objavio druge pojedinosti, javile su agencije i mediji. Cocker je rodom iz engleskoga grada Sheffielda, karijera mu je trajala više od 40 godina, a među najpoznatijim su mu hitovima bili Up Where We Belong i You Are So Beautiful.

Marshall je rekao kako je Cocker, poznat po hrapavu glasu, bio "jednostavno jedinstven" i bit će "nemoguće popuniti njegovo mjesto u našim srcima". Karijeru je počeo u pubovima i klubovima Sheffielda šezdesetih godina prošlog stoljeća, a proslavio se obradom hita Beatlesa With A Little Help From My Friends s kojim je došao na prva mjesta top lista.

Pjesma Up Where We Belong, duet s Jennifer Warnes iz filma Oficir i džentlmen donio mu je Grammyja i Oscara, a 2007. je postao i vitez. Lani je na koncertima diljem Europe potukao sve vlastite rekorde, a u Njemačkoj mu je album bio na čelu top liste. U lipnju je održao londonski koncert koji će ostati zapamćen kao njegov posljednji. Marshall je rekao da je "on bio nesumnjivo najbolji rock/soul glas potekao iz Britanije, a kao čovjek ostao je isti cijeli život". "Golem talent, istinska zvijezda, ali i blag i ponizan čovjek koji je volio nastup. Nitko tko ga je gledao neće ga zaboraviti". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter