Umag: Pjevačica Timestretcha zvijezda večeri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Dođite bliže, ovo je samo rock, ne grizemo", poručila je publici prije samog nastupa pjevačica mladog, četveročlanog alternativnog rock benda Timestretch (Umag/Zagreb) Ivona Postružin.

Mnogi je nisu isprve poslušali, ali već nakon prve pjesme Dance Arena umaškog ATP turnira se solidno popunila posjetiteljima koji su se pitali o kojem je bendu riječ. Tko su ovi da za njih još nisam čuo, sinulo mi je, ne zbog toga što se smatram nekim izvrsnim poznavateljem scene, već zbog kvalitete i uigranosti kojom odskaču, čime su jednu "limunada večer" pretvorili u događaj vrijedan memoriranja.

Bendom dominira pjevačica Ivona, rockerska Severina, koja energijom nastupa i glasom koji ima hrabrosti pustiti podsjeća na slavnu pjevačicu Guano Apesa Sandru Nasić, inače hrvatskih korijena. Skakanje na bini, kovitlanje dugom kosom (u čemu joj sekundiraju gitarist Andrej Renko i basist Danijel Teodorović) i plesno izvijanje dio je šarma ovog benda koji je osnovan nedavno, lani u srpnju pod imenom Blueprint, da bi u listopadu promijenio ime i bubnjara (Leo Anđelković). To što pjevaju samo na engleskom dugoročno im može biti minus na našem, no ne i na stranom tržištu. Zasad, logično s obzirom na mladost benda, imaju tanki repertoar, zbog čega su na bisu morali ponoviti pjesmu, ali to se može opravdati izrekom "kratko, ali slatko".

Sasvim drukčiji, ali vrlo dobri bili su Meant To Be (metalcore/posthardcore), bend iz Umaga, koji su razvalili odmah prvom pjesmom oduševivši poklonike žestokog metala i istodobno potjeravši manji dio onih nesklonih takvoj glazbi. Peteročlani bend (vokal Alen Hodović, gitaristi Manuel Valenta i Denis Johnny Nadarević, bubnjar Martin Papac te na gramofonu Rihard Lobenwein) nastao je u listopadu 2012. godine pa se može reći da imponira usklađenošću. Zvuk temelje na elementima punk i metal glazbe u kombinaciji s elektronikom, a nedavno su izašli iz studija gdje su snimali album prvijenac koji će uskoro plasirati u javnost.

Večer je otvorio četveročlani pazinski hard/progressive rock bend LightLighters, koji uživa svirati zajedno već tri i pol godine. U to su se vrijeme iz cover benda koji svira pjesme Velvet Revolvera, Metallice, Kings of Leona, U2-a, The Culta i Musea prometnuli u autorski bend kojim nastoje, kako kažu, prenijeti emocije unesene u stvaranje naših pjesama na druge ljude. Pjevač benda je Zoran Frljić, gitarist i prateći vokal Zoran Ladavac, basist Marjan Kukuruzović te bubnjar Manuel Milohanić.

Valja pohvaliti dobre namjere organizatora da se posjetiteljima turnira ponudi nešto novo s ovog područja, a s druge strane omogući mladim i perspektivnim glazbenicima predstavljanje svog repertoara. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter