Umag: Febra po rocku i popu, Ante Gelo po jazzu

Febra (A. DAGOSTIN)
Febra (A. DAGOSTIN)

Još jedna večer Croatia Opena protekla je u glazbenom tonu, za što su se prije svega pobrinuli Umažani iz rock benda Febra, koji su u ponedjeljak navečer na prostoru ATP Loungea izveli poduži set jazz, pop i rockabilly obrada poznatih hitova.

Umaški bend u sastavu Valentina Borčić (vokal), Nevio Medica (klavijature), Leo Urbas (gitara), Predrag Stojčević (bas) i Goran Leka (bubnjevi) krenuo je s pjesmom "Chain of Mercy" Arethe Franklin iz 60-ih, nastavio u vrlo sličnom stilu s "Mercy" suvremene pjevačice Duffy, pa "Stuck in the Middle with You" od Stealers Wheela te uvodni dio završio s "Walking on Sunshine" od Katrine and the Waves. Rock i pop uspješnice druge polovice 20. stoljeća nastavili su redati tijekom čitave večeri, nažalost zbog vlažnog vremena pred manjim brojem posjetitelja.

S druge strane ATP stadiona, u Istria Gourmet zoni, goste je kao i ostalih dana zabavljao odlični Ante Gelo jazz kvartet, čija je glazba bila savršeno komplementarna s delicijama koje se nude u tom trodijelnom kompleksu sastavljenom od dva vrhunska restorana (Naša kužina i San Rocco) i središnjim sajmenim dijelom na kojem je smješteno 25 degustacijskih punktova istarskih vinara, maslinara, pršutara, proizvođača tartufa i sireva…

Ova večer "Skrivenih čari istarskih vina" bila je u znaku rosea koje su predstavili vinari Zigante, Tomaz i Veralda, a zaključeno je da rose paše upravo uz tople ljetne dane i laganu hranu.

Za ljubitelje tenisa koji nisu u mogućnosti doći na turnir organizator je i ove godine omogućio live streaming opciju na internetskoj adresi www.croatiaopen.hr/hrv/live-stream. U pogonu je također aplikacija za pametne mobitele kojom se mogu pratiti rezultati s umaškog turnira, a dostupna je besplatno na App Storeu i Google Play Storeu.

Valja napomenuti da je za djecu svakog jutra od 11 sati organizirano druženje s ATP tenisačima, za što ima dosta interesa. Izmijene pokoji udarac, fotografiraju se, a ponekad dobiju i prigodne darove.

Poznata lica na ATP-u

Iako je kiša koja povremeno pada omela neka događanja proteklih dana te umanjila broj posjetitelja, u okruženju umaškog ATP-a ipak se mogu vidjeti poznata lica. Naš je reporter tako fotoaparatom "uhvatio" slavnog hrvatskog rukometnog trenera Lina Červara, poznatog i pod nadimkom Mago di Umago, dok je šetao umaškom obalom u društvu unučadi.

Glavna teniska zvijezda i pretendent na naslov Marin Čilić (22. na ATP listi) opuštao se u večernjim satima u društvu mlađeg brata Milana razgledavajući brojne štandove, dok je samom otvorenju sportske manifestacije sa suprugom prisustvovao jedan od najimućnijih Hrvata, predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović, inače ljubitelj bijelog sporta. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter